1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hayvancılar batmıştır…”
“Hayvancılar batmıştır…”

“Hayvancılar batmıştır…”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları hayvancıların hepsinin büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti

A+A-

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları hayvancıların hepsinin büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, gelmiş geçmiş hükümetlerin hükümet icraatlarının hayvan üreticilerini etkilediğini ve üretimi yok ettiğini dile getirdi.
Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle patlama noktasına gelen hayvancılardan birinin eylem yapmasının haklı göstergesi olduğunu aktararak, erken genel seçimlerde yeni gelecek hükümetin bu haykırışları dinlemesi gerektiğine vurgu yaptı.
Naimoğulları, hükümetlerin devamlı olması gerektiğine inandıklarını, hükümetlerin ve siyasilerin üretici sektörlerine ve hayvancılar birliğine ikinci sınıf vatandaş gibi davranmaları ve zurna’nın son deliği gibi görmelerinin kendilerine zarar vermekte olduğunu dile getirdi. Hükümetin önce memurunu sonra emeklisini ödeyim derken hayvancının parasını ödemediğine dikkat çeken Başkan, hayvancıya ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını iddia ederek, “eğer hükümetler devamlılığı isterse üretime ve üreticilere önem vermek zorundadır” dedi.

“Sıkıntılarımız uzun sürelidir ve devam etmektedir”
Bugün 20 bin üreticinin direk, 50 bin kişinin ise dolaylı olarak etkilendiği hayvancılık sektörünün göz ardı edilmekte olduğunu belirten Mustafa Naimoğulları, geçmiş hükümetlerin yaptığı yanlışlıklar nedeniyle hayvancının bugünkü duruma getirildiğini söyledi. Naimoğulları, her ayın 5’inde ve 20’sinde ödenmesi gereken süt bedelleri halen ödenmediğini vurgulayarak, “Başbakan ve Maliye Bakanı bugün (dün) parayı yatıracaklarını söylediler ancak öğleden sonra oldu ve bankalar kapandığı için ödeme yapılamadı. Pazartesi günü ödeme yapılacak ancak ikinci bir ödemenin de yapılması gerekir. Bunu nasıl ödeyecekler?” dedi. Naimoğulları, “Biz bu geçici hükümete görevinde başarılar diliyoruz, Sayın Başbakanımıza da saygımız sonsuzdur ama eğer üreticinin takdirini almak ve sıkıntılarını çözmek istiyorlarsa bizlere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmamalıdırlar. Biz birlik olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın adının artık değiştirilmesini ve ‘İkinci Sınıf Vatandaşların Bakanlığı’ veya ‘Zurnanın Son Deliği Üreticilerin Bakanlığı’ olarak yenilenmesini istiyoruz. Tarım Bakanlığı bugün üreticinin sıkıntılarına çözüm bulabilecek bir noktada değildir.
Bundan sonraki süreçte yine değişim üreticiyi etkileyecektir. Şuan ki 3 günlük geçici hükümetini sorgulamak amacında değiliz. Sıkıntılarımız uzun süredir var ve halen devam etmektedir” dedi.

“Üreticinin alacakları gününde ödenmelidir”
Mustafa Naimoğulları, 20 milyon süt bedeli ve 8 milyon Doğrudan Gelir Desteği alacakları olduğunu, üreticinin artık dayanacak durumda olmadığını belirterek, “ Üretici batmıştır... Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bizden sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı yazılı olarak iletmemizi istedi. Biz de bunun üzerine onurlu ve gururlu üterim yapmak istediğimizi, onursuz insanların üretimde neler yaşadığını, üreticilerin ne zorluklar içinde üretim yaptıklarını dile getirdik. Bu ülke memur ve ekmekli devleti olmaktan kurtulmalıdır. Üreticilerin alacaklarını gününde ödenmelidir. Gününde sorunlar irdelenmelidir aksi takdirde üretim tükenir ve göç başlar, çiftçiler ve hayvancılar topraktan kopar” şeklinde konuştu. “Eğer geçici hükümet görev aldıkları bu bir ay içerisinde tarihe geçmek istiyorsa üreticinin desteğini almalıdır” diyen Naimoğulları, üreticinin desteğini alamayanların bugüne kadar koltuklarda hiçbir zaman oturamadığını, üretime ve üreticiye zarar verenlerin olumsuz şekilde tarihe geçtiğini söyleyerek, öncelikli hedefleri üreticinin yanında olmak, sıkıntılarını çözmek ve ödemeleri zamanında yapmak olduğunu aktardı.

“Hayvancının çekleri karşılıksız…”
Mustafa Naimoğulları, şöyle devam etti: “Hayvancılar Birliği seçim dönemindeki gücü ve duruşuyla hükümeti belirleyecektir. Üretici, kim son 10 yılda üreticilere destek verip, üreticiyi ileriye taşımasına katkı sağlamışsa o yönde karar verecektir. Bugün halkın mecliste yaşanan rezilliklerden kurtulması şarttır. Meclisimiz ve siyasilerimiz halk tarafından takdir edilmemektedir. Hükümetler devamlıdır. Bizim kişisel olarak kavgamız yoktur. Bugün Devletin bir kurumu olan Toprak Ürünleri Kurumu üreticiden aldığı çekleri bankaya göndermekte ve üreticiyi çek yasağına sokmaktadır. Üreticiye zamanında ödenmeyen bedeller bugün bir çok üreticinin çekini karşılıksız olarak geri dönmesine ve çek yasağına girmesine sebep olmuştur. Birinci hedef üreticiye çare olarak sıkıntılar çözülmelidir. 28 Temmuzda üretici gereğini yapacaktır.”

Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur
Etiketler :