1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çavuşoğlu, Başbakan ile görüşecek
Çavuşoğlu, Başbakan ile görüşecek

Çavuşoğlu, Başbakan ile görüşecek

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavusoğlu, hayvancının taleplerini az sonra Başbakanlıkta Başbakan ile görüşeceklerini çıkacak olan sonucu da akşam saatlerinde bildireceklerini kaydetti.

A+A-

17.35 Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Çiftçiler Birliği’nden destek talebinde bulundu.

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, talepler doğrultusunda bunun adı 'ortak eylem' olsun dedi. Başbakanlıktan bu akşam çıkacak görüşme sonrası kitlesel ses getiren eylem yapacaklarını kaydetti.

Kelle, ortak eyleme bin araçla katılacaklarını açıkladı.

195853246-312251307261134-3425911363171848726-n.jpg

17:20 Hayvan Üreticileri ile Tarım Bakanı arasındaki görüşme az önce tamamlandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavusoğlu, hayvancının taleplerini az sonra Başbakanlıkta Başbakan ile görüşeceklerini çıkacak olan sonucu da akşam saatlerinde bildireceklerini kaydetti.

Talep edilen maddelerin maliyetinin ciddi şekilde çalışıldığını ifade eden Çavuşoğlu hükumet ile paylaşacaklarını belirterek dengeli bir çözüm üretilme umudu ile sonucu beklediklerini kaydetti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, sonuçlanmış hiç bir şey olmadığını ifade ederek elle tutulur bir çözüm olmadığını belirtti. Hayvancı eyleme devam dedi.

Araçlarını çekmeden eyleme yarın devam edeceklerini ifade eden hayvancılar sonuç alınana kadar Lefkoşa’da kalacaklarını açıkladı.

194042842-510683240129525-6698947023956668390-n.jpg


Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri'nin Lefkoşa'da başlattığı eylem üçüncü gününde. Bugün tüm bölgelerden gelerek Tarım Bakanlığı önünde toplanan eylemciler Bakanlık binasının önüne süt döktü, yumurta attı.

6 maddelik taleplerine henüz yanıt alamayan Hayvan Üreticileri, eylemlerini sertleştireceğini açıklamıştı.

Naimoğulları: "Çalışarak batıyoruz, tepkimiz katlanarak sürecek"

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, yolun sonuna gelindiğini, eylemlerinin de her gün katlanarak süreceğini açıkladı. Bakanlar Kurulu'nun acilen toplanıp üretim sektörü için karar üretmesi gerektiği görüşünü belirten Naimoğulları, pandemi döneminde Hükümet'in üretici için de açılım yapması gerektiğini vurguladı. "Çalışmayana para veriyorlar, biz çalışarak batıyoruz" dedi.

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, 60 günlük süt bedeli alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle Pazartesi günü Lefkoşa’da başlattığı araçlı eyleme bugün de devam ediyor.

Cumhuriyet Meclisi önünde araçlı eylemi sürdüren ve trafik akışını kapatan birliğin Başkanı Mustafa Naimoğulları’nın TAK muhabirine verdiği bilgiye göre, eyleme bugün daha fazla araç katılım gösterecek.

Naimoğulları, “Eylem devam ediyor. Sorunlarımız çözülmez ve taleplerimiz yerine getirilmezse eylem şeklimiz sertleşecek, değişik eylem çeşitleri olacak. Şu anda Meclis önündeyiz, eyleme bugün gelecek araçlar var. Hükümet yetkilileri bugün görüşeceğimizi söyledi ancak tekrar görüşmedik, bugün aranırız herhalde” diye konuştu.

Mustafa Naimoğulları, eylem kararını aldıkları gün yaptığı açıklamada, hükümetin, üreticiye süt bedelinin yarısını öderken, süt imalatçılarına ödeme yaptığını, üreticinin 60 günlük süt bedeli alacağı bulunduğunu, çek yasağına girdiklerini ve bu durumun 50 bin kişiyi olumsuz etkilediğini belirtmişti.

Naimoğulları, alınan ürünün yarısının bedelinin ödendiğini, kendilerinin 60 günlük alacağı, imalatçıların ise 75 günlük vereceği bulunduğunu da dile getirmişti.

 

h1-102.jpg

h2-087.jpg

h3-054.jpg

13.00 Tarım araçlarıyla dünden beri başkent Lefkoşa’da eylem yapan Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önündeki süt dökme eyleminden sonra yeniden Meclis’e döndü.

Tarım Bakanlığı önünde eylem yapan ve bakanlık önüne süt döküp yumurta atan üreticiler, Girne Kapısı güzergahından “Mehter Marşı” eşliğinde Meclis önüne gitti.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, eylemde yaptığı konuşmada, “Eylem yapmadan sorunlara çözüm bulmak için çok mücadele ettik son yapılan zamlarla artık sabredecek gücümüz kalmadı eylem çözüm bulunana kadar devam edecek çünkü zaten biz sonuna geldik ve bu bizim sonumuzdur. Tepkiler büyüyecek. Bütün sivil toplum örgütleri de eylem açıklayacak. Onlarla birlikte çok daha büyük tepkiler doğacak. Bakanlar Kurulu derhal toplanıp üreticilere üretici kesime destek vermeli. Biz görüşme yanlısıyız” dedi.

Eylem Meclis önünde devam ediyor. Lefkoşa’da Meclis civarındaki yollar eylem nedeniyle trafiğe kapalı ve birçok güzergahta sıkışıklık yaşanıyor.

uu-031.jpg

h2-088.jpg

15.30 Eylemciler yanlarında getirdikleri yumurtaları Meclise attılar.

ii-005.jpg

16.00 Tarım Bakanlığı önüne gelen eylemciler Tarım Bakanı ile yapılacak olan görüşme sonrası eylemin akışını belirleyecek. Bir grup görüşmeci Tarım Bakanı ile görüşmeye girdi

Fotoğraflar Burçin Aybars

 

 

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler