1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Hayatımızı bitiren katiller nerede?”
“Hayatımızı bitiren katiller  nerede?”

“Hayatımızı bitiren katiller nerede?”

Gözleri önünde kurşun yağmuruna tutularak öldürülen iş insanı Gökhan Naim’in eşi Neylan Naim, 54 gün sonra suskunluğunu YENİDÜZEN'e bozdu katil zanlıların yakalanmamasına isyan etti

A+A-

Dehşet geceye tanık olan Neylan Naim, cinayet gecesini YENİDÜZEN’e anlattı. Gözlerinin önünde eşini kurşun yağmuruna tutan Pakistan uyruklu iki kişinin eşinin elinden çantayı aldıktan sonra kurşun sıkmaya devam ettiklerini anlattı.

NAİM “HAYATIM BİTTİ”… Her gün polisten gelecek umutlu bir haber beklediğini de sözlerine ekleyen Naim, “Hayatım bitti. Hayatımızı bitiren katiller neredeyse yakalanmalıdır. Bu toplumun vicdanı başka türlü rahat etmeyecek. Bu ülkenin insanı bu kadar kolay öldürülmemeli üstelik başka ülkeden gelen yabancılar tarafından” dedi.

MASOOD’UN PAKİSTAN’A KAÇTIĞI İDDİASI… 54 gündür aranan şahıslar ile ilgili Kıbrıs’ın güneyinden de ses çıkmadı. KKTC vatandaşlığı da bulunan Zahid Masood’un Kıbrıs’ın güneyinden ülkesi Pakistan’a kaçtığı iddia edildi.

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da 13 Mart akşamı evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden iş insanı Gökhan Naim’in eşi, sessizliğini bozdu. Dehşet gecede canını zor kurtaran Neylan Naim, YENİDÜZEN’e konuştu. Neylan Naim, Yenidüzen’le konuşurken, kendi fotoğrafının çekilmesini ya da yayımlanmasını özellikle istemedi.

Acılı eş Neylan Naim eşinin, çocuklarının babalarının katillerinin bulunmamasına isyan ederken, 54 gündür her türlü girişimi yaptıklarını ancak her hangi bir sonuç alınmadığını anlattı.

Lefkoşa’nın göbeğinde böyle bir olayın ardından katillerin rahatlıkla kaçmasına isyan eden Neylan Naim, toplum vicdanının o geceyi unutmasının mümkün olmadığını söyledi.

Korkunç geceyi anlatan Naim, boğuşma sesi duyduktan sonra kapıyı açtığını ve eşinin gözleri önünde kurşun yağmuruna tutulduğunu anlattı.

“Çantayı aldılar, kurşun sıkmaya devam ettiler”

YENİDÜZEN’e konuşan Neylan Naim, eşi Gökhan Naim’in mücadeleci bir kişiliğe sahip olduğunu kimsenin hakkını yemediğini ve hakkını da her zaman savunan bir kişi olduğunu anlattı.

Naim, “Eşim 13 Mart akşamı saat 18.00 civarlarında eve geldi. Arabanın kilit sesini duydum. Kapıyı daha açmadan sesler duymaya başladım, sonra bir ah sesi duydum kapıyı açtığımda eşim elini tutuyordu sonra üç kurşun sıktılar elindeki çantayı alan iki Pakistanlı katil, kurşun yağdırmaya devam etti. Ben ne yapacağımı bilemeden yere yattım onu kurtaramadım, komşularımız çığlıklardan hemen polis ve ambulansı aradı. Hayatım boyunca o anlar gözümün önünden gitmeyecek” dedi.

Naim: Havaya ateş ederek sokak arasından kaçtılar

“Eşimin kimseyle husumeti yoktu” diyen Neylan Naim, çantasını alan katillerin eşini öldürdüğünü ifade etti.

Naim, “Gündüz saatlerinde yaşanan bu olay bu toplumda kimsenin can güvenliğinin olmadığını gözler önüne sermekte. Huzur içinde yaşamak için neden bu katiller yakalanmıyor. Ellerini kollarını sallayarak kaçtılar. Canice eşimi vurdular havaya ateş açarak sokak arasında gözden kayboldular.”

“Yabancı kişilerin öldürmesi çok korkunç”

Ülke genelinde yaşanan kriminal olaylar, eşinin kısa bir süre önce gözünün önünde yabancı vatandaşlar tarafından öldürülmesine isyan eden Naim, yetkililerin bu ülke insanı için acil tedbirler alması gerektiğini söyledi.

Katillerin bulunması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Naim, “Toplum vicdanı için katiller yakalansın. Bizim hayatımız bitti, bu ülkede Kıbrıslı birini yabancı bir ülkeden gelip birinin öldürmesi kabul edilir bir durum değildir. Daha birkaç gün önce Kıbrıs’ın güneyinde suç işleyip ülkemize kaçan biri hemen bulunarak geri iade edildi. Karşılıklı suçlu iadesi konusunda ciddi bir adım atılmalı. Eşim belki geri gelmeyecek ama katiller yakalanıncaya kadar bizim vicdanımız rahat etmeyecek” dedi.

“Hayatım bitti”

Yaşanan korkunç cinayeti hayatı boyunca asla unutamayacağını da sözlerine ekleyen acılı eş Neylan Naim, yakınlarının ve personelinin yardımı ile ayakta durduğunu çocukları için bunu yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Her gün polisten gelecek umutlu bir haber beklediğini de sözlerine ekleyen Naim, “Hayatım bitti. Hayatımızı bitiren katiller neredeyse yakalanmalıdır. Bu toplumun vicdanı başka türlü rahat etmeyecek. Bu ülkenin insanı bu kadar kolay öldürülmemeli üstelik başka ülkeden gelen yabancılar tarafından” dedi.


Masood’un Pakistan’a kaçtığı iddiası

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde evinin önünde cinayete kurban giden 50 yaşındaki iş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesinin üzerinden 54 gün geçti.

İş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesi ile ilgili cinayet henüz aydınlanmadı.

Cinayeti organize ettiği ve cinayet gecesi Akıncılar köyünden yasal olmayan yollardan Kıbrıs’ın güneyine kaçtıkları iddia edilen Azmad Ali Virk, Ali Hassan,  Tanveer Ahmad, İmran Arshan ve Zahid Masood ile ilgili Kıbrıs Türk ve Rum polisi arasında bilgi ve istihbarat paylaşımı da yapıldı.

54 gündür aranan şahıslar ile ilgili Kıbrıs’ın güneyinden de ses çıkmadı.

KKTC vatandaşlığı da bulunan Zahid Masood’un Kıbrıs’ın güneyinden ülkesi Pakistan’a kaçtığı iddia edildi.

d2-049.jpg

4 kişi cezaevinde

Gökhan Naim’in öldürülmesi olayına tanıklık ettiği iddia edilen ve Naim’in para dolu çantasını arananlar listesinde olan Zahid Masood’a verdiği iddia edilen zanlı Bilal Ahmad ve ülkede kaçak olarak kaldığı iddia edilen Faiz Ul Hassan 3 Nisan tarihinde ileride yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Cinayet zanlısı olarak aranan Zahid Masood’u cinayeti bilerek kaçırdığı iddiası ile tutuklanan Ali Okan Şengül’de soruşturması tamamlanarak 5 Nisan tarihinde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Cinayet günü ülkeden kaçtığı iddia edilen ve sahte kimlikle ülkeye giriş yaparken, 27 Marta tarihinde tutuklanan zanlı Rana Rahem Aslam Khan 13 günlük tutukluluk süresinde cinayetle bağlantısı olmadığı tespit edildi.

Khan, ülkeye sahte kimlikle giriş yaptığı gerekçesi ile ileride yargılanmak üzere 2 ayı geçmeyecek şekilde 9 Nisan tarihinde cezaevine gönderildi.

Polis, derinleştirdiği soruşturmasında Zahid Masood’u Kıbrıs’ın güneyine Akıncılar köyünden kaçırdığı tespit edilen ve tutuklanan Hüseyin Erseyis’inde cinayetle bağlantısı tespit edilmedi.

Erseyis, 4 Nisan tarihinde “Askeri yasak bölgeyi” ihlal suçundan Askeri Mahkemeye çıkarılarak ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

d1-056.jpg

Neler olmuştu?

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde meydana gelen korkunç cinayette iş insanı Gökhan Naim’i evine kadar takip eden fail veya failler Naim’i evinin önünde yakın mesafeden silahla vurarak öldürmüştü. Fail veya failler Naim’in elindeki para yüklü çantayı çalarak olay yerinden kaçmış, polis yaptığı ilk araştırmada Gönyeli Yenikent bölgesinde terk edilmiş bir araba ve olayda kullanılan silahı bulmuştu.

İlerleyen günlerde derinleşen soruşturmada farklı tarihlerde 8 kişi tutuklanmış, dördü farklı suçlardan cezaevine, dördü ise olayla bağlantısı olmadığı gerekçesi ile serbest kalmıştı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190508095156.jpg

 

Bu haber toplam 7522 defa okunmuştur
İlgili Haberler