1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Haspolat’ta atılı 11 poşet ilaç bulundu”
“Haspolat’ta atılı  11 poşet ilaç bulundu”

“Haspolat’ta atılı 11 poşet ilaç bulundu”

“Sahte reçete” soruşturması kapsamında tutuklanan 6 zanlı tekrardan mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

“Sahte reçete” soruşturması kapsamında tutuklanan 6 zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı, polis yeni detaylar paylaştı.

Tahkikat Memuru Cemali Çiftçi, 28 Eylül’de Haspolat’ta kupürü kesilmiş 11 poşet ilaç bulunduğunu ve ne amaçla atıldığının araştırılacağını açıkladı.

Polis, Güzelyurt’ta yapılan soruşturma kapsamında çok sayıda tanığa müdahale edildiğinin tespit edildiğini söyledi. Tanıklara ilaçları aldıkları yönünde telkinde bulunmaları için müdahale edildiğini kaydeden polis, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini söyledi.

Polis, soruşturma kapsamında zanlıların reçetelerinin incelendiğini ve  toplamda 43 sahte reçete  tespit edildiğini söyledi. N.P.’nin 13 reçete, M.A.’nın 3 reçete, İ.T.’nin 3 reçete, S.S.’nin 4 reçete, G.E.’nin 5 reçete ve A.V.A’nın da 10 sahte reçete tespit edildiğini söyledi.

Polis, eczanelerin bölge halkını tanımasından dolayı ifade vermekten kaçınabileceklerine ve zanlıların serbest kalmaları halinde soruşturmanın seyrini değiştirme ihtimali olduğundan 8 gün daha ek tutukluluk talep etti. Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, 5 gün tutukluluk kararı verdi. Zanlılar Çarşamba günü yeniden mahkemeye çıkacak.

 

11 poşet ilaç Haspolat’a atıldı

Tahkikat Memuru Cemali Çiftçi, olayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı.

Çiftçi, 13 Eylül’de Sosyal Sigortaların şikâyeti üzerine tahkikatın başladığına işaret ederek, zanlıların “Resmi evrak sahteleme”, “Resmi evrak tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Mahkemede şahadet veren polis memuru, önceki gün Haspolat’ta bir çöpte 11 poşet daha küpürü kesilmiş ilaç bulunduğuna dikkat çekerek, ilaçların ne maksatla atıldığının inceleneceğini açıkladı. Polis, toplam 160 bin reçetenin söz konusu olduğunu, ilk etapta 958 adet reçetenin Sosyal Hizmetler Dairesi’nden emare alınarak, incelendiğini kaydetti.

 

8 ayda 67 bin 236 reçete yazıldı

Tabipler Birliği'nde olayla ilgili 5 kişilik araştırma ekibi kurulduğuna işaret eden polis, olayın çok yönlü araştırıldığını kaydetti. Polis, doktor zanlıların yazdığı ilaçların bazılarının hastalara hiç verilmediğini, bazılarının ise kısmi verildiğini söyledi.

Polis Ocak ve Ağustos ayları arasında N.P. ‘nin toplam 47 eczaneyle anlaşması olduğunu 30 bin 667 reçete yazdığını, M.A.’nın 85 eczaneyle anlaşması olduğunu 26 bin 348 reçete yazdığını, İ.T.’nin 19 doktorla anlaşması olduğunu 6 bin 352 reçete hazırlandığını, bu reçetelerin 4 bin 962’sinin de M.A. tarafından yazıldığını, eczacı S.S’nin 7 doktorla anlaşması olduğunu 986 reçete hazırlandığını ve bu reçetelerin 956’sının N.P. tarafından yazıldığının, eczacı G.E.’nin de 141 eczaneyle anlaşması olduğunu ve bin 901 reçetenin G.E. tarafından yazıldığını, eczacı G.V.A.’in 16 doktorla anlaşması olduğunu ve bin 982 reçete hazırladığının tespit edildiğini söyledi.

28 Eylül’de Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan talep edilen reçetelerde eczacı S.S.’ın Sosyal Sigortalar Kurumu’na gönderdiği 132 reçetenin emare olarak alındığını kaydeden polis, bu reçetelerin de inceleneceğini söyledi.

 

43 sahte reçete tespit edildi

Polis, soruşturma kapsamında zanlıların reçetelerinin incelendiğini ve  toplamda 43 sahte reçete  tespit edildiğini söyledi. N.P.’nin 13 reçete, M.A.’nın 3 reçete, İ.T.’nin 3 reçete, S.S.’nin 4 reçete, G.E.’nin 10 reçete ve A.V.A’nın da 10 sahte reçete olmak üzere şu ana kadar incelenen reçetelerde toplamda 43 sahte reçete tespit edildiğini söyledi.

 

Olayla ilgili 17 kişi tutuklandı

Eczanelerde bulunan kamera kayıtlarının ve emare olarak alınan elektronik cihazların incelenmesine devam ettiğini belirten polis, zanlıların imza ve yazı örneklerinin de incelendiğini söyledi. Polis, soruşturma kapsamında Lefkoşa, Güzelyurt, Lefke ve Gazi Mağusa’da toplamda 17 tutuklama olduğunu söyledi. Polis, meselede tutuklu bulunan doktorlardan zanlı F.K.’nin verdiği gönüllü ifadede, reçeteleri imzaladıktan sonra İ.T.’nin eczanesine reçeteleri kendi götürdüğünü söylediğini ve kamera görüntülerinden ifadenin doğrulandığını kaydetti.

 

5 gün tutukluluk

Polis, eczanelerin bölge halkını tanımasından dolayı ifade vermekten kaçınabileceklerine ve zanlıların serbest kalması halinde soruşturmanın seyrini değiştirme ihtimali olduğundan 8 gün daha ek tutukluluk talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, 5 gün tutukluluk kararı verdi.

 

 

Bu haber toplam 4608 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir