1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Haspolat sanayide korkutan yangın

Haspolat sanayide korkutan yangın

Lefkoşa'da Haspolat Sanayi Bölgesi'ndeki yangın korkuttu. Sabah başlayan yangın, öğlen kontrol altına alınabildi. Yangında yaklaşık 10 dönümlük arazi içersinde bulunan araba ve sanayi atıklarından oluşan hurdalar ile kuru otlar yandı.

A+A-

Lefkoşa'da Haspolat Sanayi Bölgesi'ndeki yangın korkuttu. Sabah başlayan yangın, öğlen kontrol altına alınabildi. Yangında yaklaşık 10 dönümlük arazi içersinde bulunan araba ve sanayi atıklarından oluşan hurdalar ve kuru otlar yandı. 

Polis, yangının çıkış nedeninin henüz tespit edilemediğini açıklarken, çevredeki birçok görgü tanığı söz konusu alanda her yıl "temizlik amaçlı" yangın çıkartıldığını ifade ederek duruma tepki gösterdi. 

Haspolat sanayi bölgesi girişindeki yangına itfaiye müdahale etmekte zorlandı, dumanlar rüzgarın da etkisiyle Mesarya'yı sardı.

Polis zaman kaybetmeden konuyla ilgili soruşturma başlattı, yangın alanında bazı tanıklardan ifade aldığı gözlemlendi.

"Her sene aynı alanda yangın çıkıyor" diyen bazı bölgeli işçiler, devletin etkin yaptırım ve ceza uygulaması gerektiğini belirtti.

Polisten yapılan açıklama ise şöyle: 

"22.05.2021 tarihinde, saat 11:45 sıralarında, Haspolat Sanayi Bölgesinde henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı çıkan yangın sonucu yaklaşık 10 dönümlük arazi içersinde bulunan araba ve sanayi atıklarından oluşan hurdalar ve kuru otlar yanarak zarar gördü. Yangına, Polis İtfaiye, Sivil Savunma Ekipleri ve bir şirkete ait iş makinesi ile müdahale edildi. Soruşturma devam etmektedir."

(Fehime Alasya)

 

y1-143.jpg

2-173.jpg

y3-075.jpg

Yangına, İtfaiye ile birlikte sanayi bölgesindeki iş yerlerine ait büyük iş ve arazi araçları da müdahale etti. 

y4-040.jpg

Fotoğraflar: Fehime Alasya

 

 

Bu haber toplam 2469 defa okunmuştur