1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Harmancı'dan çocuk istismarı konusunda kampanya sözü
Harmancı'dan çocuk istismarı konusunda kampanya sözü

Harmancı'dan çocuk istismarı konusunda kampanya sözü

LTB ile EMAA tarafından düzenlenen kış dönemi kurslarında üretilen eserler sergilenmeye başlandı

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Akdeniz Avrupa Sanat Derneği(EMAA)’nin işbirliğinde ve ortaklaşa düzenlediği 2016-2017 Kış Dönemi Kurs Sergisi dün akşam EMAA dernek binasında açıldı.

Yaklaşık 3 ay boyunca çeşitli yaş gruplarından çocukların katıldığı yaratıcı sanatsal kurslar, Yaratıcı Minikler kategorisinde gerçekleştirildi.

3 ay boyunca çocukların yaratıcı düşüncelerini katarak ürettiği eserler, aileleri başta olmak üzere, yurttaşlarıa sunuluyor. 3 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak sergi, 16.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Kurslara katılan çocuklara katılım belgesi verilen serginin açılış gecesinde LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile EMAA Başkanı Osman Keten, kısa birer konuşma yaptı.

Başkan Harmancı: “Her çocuk önemlidir”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB ile EMAA arasındaki işbirliğinin bir örnek teşkil ettiğini, uyum içerisinde birlikte çaba sarf ederek güzel sonuçlar yaratıldığını bugün bir kez daha hep birlikte gördüklerini belirterek, kurs öğretmenleri Ozan Özgenler ile Sinem Ertaner’e teşekkür etti.

3 yıldan beridir gerçekleştirilen kurslardan 300’e yakın çocuğun faydalandığını söyleyen Başkan Harmancı, bu rakamın ne kadar güzel ve doğru bir iş yapıldığının göstergesi olduğunu söyledi. LTB olarak Lefkoşa’ya erişimi olmayan çocukları da unutmadıklarını ifade eden Harmancı, “LTB olarak sorumluluk bölgemiz olan Haspolat’ta uzun yıllar gerekli ve yeterli ilgiyi görmüyordu. Bu elbette adil bir durum değildi. LTB artık Lefkoşa’yı hiç görmemiş Haspolat’ta yaşayan çocuklarla da ilgileniyor. Oradaki çocuklarımızın da hem dans okulları hem de futbol okulları vasıtası ile  gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Çocuk istismarı konusunda kampanya gerçekleştireceğiz”

Çocuk istismarı konusunda da ciddi bir bilinçlenmeye sahip olunması gerektiğinin altını çizen Harmancı, LTB’nin bu konuda da önümüzdeki ay içerisinde gerek sivil toplum örgütleri gerekse de aktivistlerle birlikte önemli bir kampanya gerçekleştirileceğini söyledi.

Çocukluktan yetişkinliğe doğru adım atan bireyler için de bazı meslek edindirme ve sanat kursları da düzenleyeceklerinin bilgisini veren Harmancı, bununla birlikte önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek olan kurslara özel gereksinimli bireyleri de dahil etmek LTB olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi..

Keten: “Bu işbirliği uzun yıllar devam etsin”

EMAA Başkanı Osman Keten ise yaptığı konuşmada EMAA ile LTB işbirliğinin uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulundu. Çocuklarla gerçekleştirilen her çalışmanın sonucunda muhteşem ürünlerinin ortaya çıktığını belirten Keten, çocuklara taş devrinde mağaralara çizilen resimlerle ilgili bazı açılımlar da sundu.

Bahar dönemi kursları 10 Mart’ta başlıyor

LTB ve EMAA işbirliği ile düzenlenen bahar dönemi kursları ise 10 Mart Cuma günü başlıyor.

Yaratıcı Minikler, Çocuk Atölyesi,  Karakalem-Desen ile Yağlı Boya kategorilerinde gerçekleştirilecek olan kurslara kayıtlar, 3 Mart tarihinden 10 Mart tarihine kadar mesai saatleri içerisinde LTB Beyaz Masa’dan yaptırılabilecek.
 

Yaklaşık 3,5 ay sürecek olan ve eğitmenliğini Ozan Özgenler’in yapacağı Yaratıcı Minikler ile eğitmenliğini Sinem Ertaner’in yapacağı Çocuk Atölyesi kurslarına 300 TL karşılığında kayıt yaptırılabiliyor. Eğitmenliğini Osman Keten’in yapacağı Karakalem-Desen ile Yağlı Boya kategorilerinde gerçekleştirilecek olan kursların kayıt ücreti ise aylık 100 TL olarak belirlendi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur
Etiketler : ,