1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Harabe binalar EVSİZLERE (!)
Harabe binalar EVSİZLERE (!)

Harabe binalar EVSİZLERE (!)

Lefkoşa- Ortaköy’de Genel Tarım Sigortası Fonu’nun 7 yıl önce boşalttığı ve atıl vaziyette duran bina, ihtiyaçlı bir aileye ev olarak kiralandı. Ancak binanın görüntüsü harabeyi andırıyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Ortaköy’de eskiden Genel Tarım Sigortası Fonu olarak kullanılan bina, artık ev olarak kullanılıyor. Tarım Sigortası Fonu’nun 7 yıl önce boşalttığı ve yıllardır atıl vaziyette duran bina, bir süre önce Bakanlar Kurulu tarafından İçişleri Bakanlığı’na bağlı İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’ne devredildi. Yıkılmaya yüz tutmuş vaziyetteki bina İskan Müdürlüğü tarafından Güzelyurtlu bir aileye ‘ev’ olarak kiralandı. Dıştan sıvaları dökülen binanın aileye hangi kriterlere göre kiralandığı ise merak konusu oldu. YENİDÜZEN’e konuşan İçişleri Bakanlığı Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, maddi sıkıntısı olan, üzerine kayıtlı başka evi veya iş yeri olmayan ihtiyaçlı vatandaşlara, devlete ait eski binaların gerek iş yeri gerekse ev olarak kira usulüyle verildiğini açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan İçişleri Bakanlığı Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, İskan Komitesi’nin dükkan veya ev olabilecek vasıftaki yerleri, ihtiyacı olan ve kriterleri tutan vatandaşlara kiraladığını söyledi. Evsiz, maddi sıkıntısı olan, üzerine kayıtlı başka evi veya iş yeri olmayan vatandaşlara, devlete ait eski binaların gerek iş yeri gerekse ev olarak kira usulüyle verildiğini açıkladı.

“İhtiyaçlı ailelere kiralanıyor”

Güçlüsoy, Şehit Salih Cibir Sokak üzerindeki binanın yıllar önce Bakanlar Kurulu kararıyla Tarım Sigortası Fonu’na verildiğini daha sonra fonun ihtiyacı kalmadığını, yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’ne tekrardan aktarıldığını söyledi. Güçlüsoy, İskan Komitesi’nin dükkan veya ev olabilecek vasıftaki yerleri, ihtiyacı olan ve kriterleri tutan vatandaşlara kiralandığını belirtti.

“Kriterlere uygun olarak kiralanıyor”

 Durali Güçlüsoy, maddi sıkıntısı olan, üzerine kayıtlı başka evi veya iş yeri olmayan, 6 ay içerisinde tamir ve tadilata başlamak gibi bazı kriterler karşılığında kiralama yapıldığını belirtti. İskan Komitesi’nin yapıların kiralanması yönünde karar aldığını, kira sözleşmesini ise Devlet Emlak ve Malzeme Müdürlüğü tarafından yapıldığını vurgulayan Güçlüsoy, sözleşmelerin 1 yılık olduğunu dile getirdi.

“Güzelyurtlu bir aileye kiralandı”

1 yıl sonra yeniden kiralamak isteyen aileler olması halinde, İskan Dairesi memurların söz konusu binalarda inceleme yaparak, yapının ne durumda olduğunu incelediğini söyleyen Güçlüsoy, binada herhangi bir tamir yada tadilat işlemi yapılmaması, oturulacak durumda olmaması halinde sözleşmenin yenilenmediğini ifade etti.

Durali Güçlüsoy, Şehit Salih Cibir Sokak üzerindeki söz konusu binanın da mevcut kriterle göre ihtiyaçlı durumdaki Güzelyurtlu bir aileye kiralandığın dile getirdi.

 

Bu haber toplam 3345 defa okunmuştur