1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Hafta sonu asfaltlama başlayacak, 10 gün içinde bitecek
Hafta sonu asfaltlama başlayacak, 10 gün içinde bitecek

Hafta sonu asfaltlama başlayacak, 10 gün içinde bitecek

Lefkoşa-Girne Anayolu yol çalışmalarının durduğu ve işi yapan şirketin kaçtığı iddiaları Bakan Tolga Atakan ve ilgili şirket tarafından yalanlandı

A+A-

Halil HEPŞEN

Lefkoşa- Girne Anayolu Projesini yürüten firmanın işi bıraktığı yönündeki haber Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve GLS& Ünal Akpınar Ortaklık Şirketi yetkilisi Fatih Kara tarafından yalanlandı.

Yayınlanan haberin doğruyu yansıtmadığını ifade eden Atakan yaşanan teknik sorunlar nedeni ile çalışmaların geçici bir süreliğine durduğunu, ama sorunun aşıldığını söyleyerek hafta sonu başlayacak olan çalışmanın on gün içerisinde tamamlanacağını belirtti.

GLS & Ünal Akpınar Ortaklık Şirketi yetkilisi Fatih Kara ise işi bıraktıkları haberinin tamamen asılsız olduğunu açıklayarak yaşanan teknik sıkıntılardan dolayı beş gün çalışamadıklarını hafta sonu asfaltlama çalışmalarına başlayarak en erken zamanda işi bitireceklerini ifade etti.

   

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Lefkoşa-Girne yolunu yapan müteahhidin iş bıraktığıyla ilgili basında yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirterek asfaltlama çalışmalarının hafta sonu itibarıyla başlayacağını açıkladı.

Atakan: “Asfaltlama çalışmaları hafta sonu itibarıyla başlayacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Lefkoşa-Girne yolunu yapan müteahhidin iş bıraktığıyla ilgili basında yer alan haberlere açıklık getirerek, bu haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Yolda asfaltlama çalışmalarının hafta sonu itibarıyla başlayacağını kaydeden Bakan Atakan, Türkiye’deki sistem değişikliği nedeniyle ödemelerde aksamalar yaşandığını söyledi. Söz konusu şirketin son iki hak edişini alamadığını ve buna bağlı olarak araçlara mazot ve asfaltlama için gerekli malzemeleri temin edemediğini dile getiren Atakan, hafta sonu başlayacak olan asfaltlama işlemlerinin bir hafta 10 gün içinde tamamlanacağını kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, BRT’de yayınlanan 2’ye1 programına katılarak, karayollarındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lefkoşa- Girne Anayolu yenileme çalışmalarını yürüten, GLS& Ünal Akpınar Ortaklık Şirketi’nin İdare Amiri Fatih Kara yol çalışmalarının durduğu haberinin tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

 

“Dövizdeki dalgalanma işlere olumsuz yansıdı”

Bakan Atakan, dövizdeki dalgalanmaların yapılacak işlere olumsuz yansıdığını ifade ederek, keşif bedellerinin belirlendiği ve ihalenin sonuçlandığı gün arasında maliyet farkı bulunduğunu, bunun da müteahhitlerin ihalelere girmemelerine neden olduğunu anlattı. Gönyeli -Haspolat kavşağı arasındaki güzergahtaki tamir, bakım ve kavşak çalışmalarına hiçbir firmanın teklif vermediğini de kaydeden Atakan, yasa gereği 2.’nci kez ihaleye çıkabilmek için 45 gün beklenmesi gerektiğini söyledi.

Atakan, olumsuzluklar nedeniyle Temmuz ayından bu yana ciddi sorunlar yaşandığına işaret ederek, adanın diğer bölgelerindeki işler için açılan ihalelere de teklif olmadığını belirtti. Güzelyurt’taki Lefke, Gemikonağı Cengiz Topel Anıtı önündeki işleri yapan firmanın da dövizdeki durum nedeniyle durma noktasına geldiğini kaydeden Bakan Tolga Atakan, süreçleri hızlandıracak geçici formüller üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Atakan, Girne-Çatalköy’deki yol yapım çalışmalarıyla ilgili olarak da konuşarak, kamulaştırma emirlerinin yayınlandığını, bunlara itiraz süresi tamamlanınca müteahhitlere teslimin yapılacağını anlattı. Bu yoldaki çalışmaların Eylül ayının son haftasından itibaren başlayacağını kaydeden Bakan Atakan, Dağyolu’ndaki çalışmalarla ilgili aksamanın da, Türkiye’deki sistem değişikliğinden kaynaklandığını belirtti. Atakan, önceden yapılan planlamalara göre KKTC’ye yıl sonuna kadar 44 kilometre bölünmüş yol kazandırılmasının hedeflendiğini, ancak döviz nedeniyle sapmalar yaşandığını da vurguladı.

 

Asfalt kazanlarında yaşanan teknik sıkıntıdan dolayı beş günlük bir gecikme yaşandığını anlatan Kara; “Buradayız, bir yere gittiğimiz yok” diyerek kaybedilen zamanın ise fazla çalışma ile halkı mağdur edilmeyecek şekilde giderileceğini söyledi. 

 

Şirket yetkilisi de iddiaları reddetti:
Fatih Kara: “Buradayız bir yere gittiğimiz yok”

Lefkoşa- Girne Anayolu yenileme çalışmalarını yürüten, GLS& Ünal Akpınar Ortaklık Şirketi’nin İdare Amiri Fatih Kara YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada basında çıkan yol çalışmalarının durduğu haberinin tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

Beş gündür çalışmaların durduğunu belirten Kara, bunun sebebinin ise asfaltın ham maddesi olan bütümün ısınmamış olması olduğunu açıkladı. 

Şirketlerine ait asfalt üretim tesisindeki tüm ısıtma tanklarında sıkıntı çıktığını anlatan Kara ısıtma tanklarında yaşanan sorundan dolayı beş günlük bir gecikme yaşandığını iddia edildiği gibi şirketin iş bırakıp ülkeden ayrılmadığını vurguladı.

“Buradayız bir yere gittiğimiz yok” diyen Kara en geç Cumartesi günü asfalt serim işlemine başlayacaklarını ifade etti.

Döviz yükselişi ‘ idare malı’ olan asfalta bizi etkilemiyor

Dövizde yaşanan yükselişin asfalt fiyatlarında kendilerini çok fazla etkilemediğini anlatan Kara kullandıkları asfaltın Türkiye’den gelen ‘idare malı’ olduğunu söyledi.

Asfalt ve bütün ile döviz yükselmesinin kendilerine sıkıntı yaşatmadığını vurgulayan Kara ama diğer kalemlerde maliyetlerini arttırdığını belirtti.

Burada ‘idare malı’ kullanıyoruz…

Şirket olarak yol yapım çalışmalarında kullandıkları asfaltın ve bütümün tamamen idare malı yani TC Karayolları Dairesi’ne ait olduğunu ve bunun onlar tarafından karşılandığını anlatan Kara şirket olarak geriye kalan malzemeyi tedarik edip burada kurulan asfalt şantiyesinde gelen idare malı asfaltın ısıtılarak projede kullandıklarını söyledi.

“Fazla mesai yapıp mağduriyet yaratmayacağız…”

Yaşanan gecikme nedeni ile halkın mağduriyet yaşmaması için fazla mesai yapacaklarını vurgulayan Kara teknik sorunun giderilmesi ile yoğun bir çalışma temposu içerisinde en erken zamanda projeyi tamamlama niyetinde olduklarını ifade etti.

Şantiye bünyesinde ‘Trafik Ekibi” oluşturduklarını da anlatan Kara bu ekibin yol yapım çalışmaları sırasında proje sahasındaki trafik akışını, işaret ve levhaların yerleştirilmesi ve kontrolünü yaparak herhangi bir üzücü kazaya yol açılmaması için de yoğun bir emek harcadıklarını sözlerine ekledi.

yeniduzen-satin-aliniz-840.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 4600 defa okunmuştur