1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gürcan Erdoğan ve şoförü 18 ay hapse mahkum edildi!
Gürcan Erdoğan ve şoförü 18 ay hapse mahkum edildi!

Gürcan Erdoğan ve şoförü 18 ay hapse mahkum edildi!

Yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan KIB-TEK eski genel müdürlerinden Gürcan Erdoğan ve şoförü Hüseyin İnce 18 ay hapse mahkum edildi.

A+A-

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan hakkındaki yolsuzluk soruşturması Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Toplam 522 davadan suçlu bulunan Erdoğan ve şoförü Hüseyin İnce, 18’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanıkların aleyhindeki kararı Aksun açıkladı.

101 bin 18 TL ek mesai

Başkan Fadıl Aksun, sanık Hüseyin İnce’nin KIB-TEK’ten hakkı olmadığı halde ve görevinin gereğine aykırı olarak ek mesai talep formu doldurduğunu ve formun sanık Gürcan Erdoğan tarafından onaylanarak 101 bin 180.48 TL brüt ek mesai ödemesi yapıldığını anlattı.  

Başkan Fadıl Aksun, her iki sanığın toplamda 522 dava ile itham edildiğini ve yapılan duruşma sonucunda aleyhlerine gelen tüm davalardan suçlu bulunup mahkum edildiklerini belirtti.

Aksun, Sahte Resmi Belge Tanzim suçunun Fasıl 154 Ceza Yasasının 337. Maddesine göre 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini belirterek, “Bu belgelerde yapılacak bir sahteciliğin doğrudan kamuya zarar verdiği kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

“Haksız kazanç, maliyet artışına neden oluyor, maliyet artışı da vatandaşın cebini etkiliyor”

Başkan Fadıl Aksun, sanıkların bu davranışlarıyla, KIB-TEK’in mali yapısına; kamu kaynaklarına zarar verdiklerini ifade ederek, “Kişilerin haksız olarak yaptıkları kazançlar neticesinde devletin veya bağlı kurumun vermiş olduğu hizmetin maliyeti artmakta ve bu maliyet artışı doğrudan vatandaşın cebini etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

Aksun, ek mesai gibi istisnai ödenek talep eden kişilerin dürüstlükten şaşmadan hareket etmeleri ve bunu denetleyen yöneticilerin ise kamu kaynaklarına zarar vermemeyi esas alarak görevlerini ifa etmeleri gerektiğine değindi.

Zararın bir kısmı karşılandı

Aksun, zararın bir kısmının karşılandığını belirterek, “Bu durumu sanıklar lehine dikkate almış olsak da sanıklara hürriyeti bağlayıcı bir ceza dışında ceza takdir etmenin mümkün olmadığı sonucuna varırız. Tüm yukarıdakiler ışığında sanıkların lehin olacak sebepleri de değerlendirdikten sonra her iki sanığı 18’er ay hapis cezasına çarptırırız” dedi.

Neler yaşanmıştı?

Başbakanlık Denetleme Kurulu'nun kamuoyuna da yansıyan ‘ek mesai’ konusu ile ilgili raporunu tamamladı. Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan’ın şoförü Hüseyin İnce’ye, mevzuatta belirlenen %25’i aşan ek mesai ödemesi ile ilgili aylardır süren araştırma sonucunda, “Yetki aşımı, yanıltıcı beyan, usulsüz ödeme, yasal mevzuata aykırı işlemler ile kurumu zarar uğratma tespiti yapılmıştı. Başbakanlık Denetleme Kurulu; 2016 Haziran-2018 Ocak dönemi ile ilgili yapılan incelemede, 64 bin 671,32 TL’lik ek mesainin usulsüz ödendiği bulgusu yaparak, 61 bin 423 TL’den Gürcan Erdoğan’ı, 3 bin 247.65 TL’den de Hüseyin İnce’yi sorumlu tuttu. Rapor, Savcılığa Başbakanlık Denetleme Kurulu tarafından gönderildi. KIB-TEK Yönetim Kurulu adına avukat Emre Efendi, Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek, her iki isimle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Bu haber toplam 4584 defa okunmuştur
Etiketler :