1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Güngördü işe baskı politikalarıyla başladı"
"Güngördü işe baskı politikalarıyla başladı"

"Güngördü işe baskı politikalarıyla başladı"

CTP Girne İlçe Yönetim Kurulu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün belediyede baskı politikası uyguladığını savundu.

A+A-

 

CTP Girne İlçe Yönetim Kurulu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün belediyede baskı politikası uyguladığını savundu.

Bel-Paz’da siyasi gerekçelerle çalışanların işten durdurulduğunu iddia eden CTP, Güngördü’ye baskıcı ve anti-demokratik uygulamalardan bir an önce geri dönme çağrısı yaptı.

CTP Girne İlçe Yönetim Kurulu adına açıklama yapan İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi, şunları kaydetti:

“24 Haziran’da gerçekleşen yerel seçimlerin ardından halkımızın ortaya koyduğu iradeyle birlikte gerek belediye başkanlığı gerekse belediye meclis üyelikleri noktasında çeşitli görevler üstlenmiş bulunuyoruz. İster iktidarda isterse muhalefette olduğumuz tüm belediyelerde halkımızın daha iyi hizmet alması ve bununla birlikte toplumsal olarak demokratik zenginliğimizin gelişmesi CTP açısından olmazsa olmazdır. Bu çerçevede 24 Haziran seçimlerinin üzerinden daha çok kısa bir süre geçmişken Girne Belediyesi Başkanı Sn. Nidai Güngördü’nün işe baskı politikalarıyla başladığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

 

  1. 24 Haziran seçimleri sonrasında Girne Belediyesi içerisinde çalışanlara dönük mobbing uygulamaları artmıştır. Seçimlerde demokratik tercihlerini ortaya koyan çalışanlara karşı mevcut yönetime yakın duran kişilerin sözlü tacize varan ifadeler kullandığı görülmektedir. Bu durum CTP açısından kabul edilemezdir.
  2. 24 Haziran yerel seçimlerinde en demokratik haklarını kullanarak CTP’den veya bir başka siyasi partiden belediye başkanlığına veya belediye meclis üyeliğine aday olan vatandaşlara yönelik olarak da mevcut yönetim tarafından bir baskı politikasına başvurulduğu gözlenmektedir. Bu çerçevede aday olan kişilere yönelik olarak Girne Belediyesi tarafından yazılı ihbarlar gönderilmekte olduğu ve deyim yerindeyse aba altından sopa gösterildiği görülmektedir.
  3. Seçim sonrasında hiçbir objektif kritere dayanmadan BELPAZ’dan personel durdurma yoluna gidilmesi siyasi baskıların yoğunlaşmasına bir başka örnek olarak karşımızda durmaktadır. Seçim propaganda döneminde CTP adayının seçimi kazanması halinde BELPAZ çalışanlarını işten durduracağı söylentisi yayıldığı ancak bunun gerçeği yansıtmadığı o dönemde de adayımız tarafından ifade edilmişti. Şimdi tam da bu iftirayı ortaya atanların BELPAZ’da siyasi gerekçelerle çalışanları işten durdurma yoluna gitmesi manidardır ve BELPAZ’daki yapının artık daha fazla sürdürülemeyeceğinin kanıtıdır.
  4. Yine hiçbir objektif kritere dayanmadan ve yasalara aykırı bir biçimde sadece siyasi farklılık gözetilerek; başta CTP üyesi olan kişilere ve devamında CTP adayına veya başka adaylara destek olan çalışanlara dönük baskı, sürgün ve yıldırma politikalarının uygulamaya sokulduğunu kamuoyunun bilgisine getirmek isteriz.

Bu çerçevede Sn. Güngördü’ye yukarıda belirttiğimiz baskıcı ve anti-demokratik uygulamalardan bir an önce geri dönme çağrısı yaparız. Özellikle kendisine oy verenler veya vermeyenler üzerinden bir ayrıştırmaya girmesini çok tehlikeli bulduğumuzu ve bunun en yakın çalışma arkadaşlarına kadar uzanabilecek bir süreci kendisine getirebileceğini hatırlatmak isteriz. Bu noktada Sn. Güngördü’nün belediye çalışanları dahil tüm vatandaşların özgürce ortaya koyduğu iradeye saygı göstermesini ve anti-demokratik uygulamalarla zaman kaybetmek yerine Girne’nin sorunlarını çözmeye odaklanması gerektiğini kendisine hatırlatırız.

Bununla birlikte CTP üyesi olsun, olmasın tüm vatandaşlarımıza belediye kaynaklı bir baskı gördükleri anda en yakın CTP örgütüne başvurabileceklerini de bildirmek isteriz. 48 yıllık mücadele tarihi olan bir parti olarak CTP, hiçbir ayrım gözetmeksizin baskıya uğrayan herkesle birlikte mücadeleyi yükseltme konusunda kararlıdır.”

Hatırlanacağı üzere Girne Belediyesi’nde örgütlü Dev-İş sendikası da, belediyedeki bazı çalışanların iş yerlerinin değiştirildiğini ve bir kişinin de işten durdurulduğunu açıklamıştı.

Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur
İlgili Haberler