1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güneyden gıda kaçakçılığı
Güneyden gıda kaçakçılığı

Güneyden gıda kaçakçılığı

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri aldıkları “Kaçak gıda” ihbarı üzerine alarma geçti

A+A-

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri aldıkları “Kaçak gıda” ihbarı üzerine alarma geçti. Aldıkları ihbar üzerine harekete geçen ve kaçakçılara göz açtırmayan CÖŞ ekipleri dün Türkmenköy-Beyarmudu arasında gerçekleştirdikleri operasyon sonucunda Haspolatta faaliyet gösteren Cypro Fresh isimli iş yerine ait PE 682 plakalı araçta gümrüğü ödenmemiş çok sayıda donmuş balık ve suşi ile Çin yemekleri yapımında kullanılan gıda malzemeleri ele geçirdi. Ele geçirilen balık ve gıda malzemelerine polis tarafından el konulurken Cypro Fresh isimli şirkette çalışan ve PE 682 plakalı aracın sürücüsü olan S.G  ise soruşturma maksatlı Dörtyol Polis Karakolu’na götürüldü.

Güneyden getirilen gıdalar 1700 Euro değerinde…

Elde edilen bilgilere göre Haspolat’ta faaliyet gösteren Cypro Fresh isimli şirkette dağıtımcı olarak çalışan S.G, şirkete ait PE 682 plakalı araç ile dün Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçerek toplam 1700 Euro değerinde çok sayıda donmuş balık ile çeşitli gıda malzemeleri alarak gümrüğünü ödemeden Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye ithal etti. İhbar alan CÖŞ ekipleri ise konu aracı Beyarmudu-Türkmenköy arasında durdurarak arabada arama yaptı ve gümrüğü ödenmemiş konu gıda malzemelerini tespit ederek el koydu.

 

Güneyden getirip otellere ve restoranlara satıyorlardı…

Elde edilen bilgilere göre yapılan soruşturmada konu şirketin Güney Kıbrıs’tan alarak gümrüğe beyan etmeden KKTC’ye ithal ettiği gıda malzemelerini KKTC’deki bazı otellere ve restoranlara sattığının ortaya çıktığı öğrenildi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlatırken, ele geçirilen söz konusu donmuş balık ve gıda malzemeleri Gümrük Dairesi’ne teslim edildi.

 

Cypro Fresh’e de operasyon düzenledi…

Dün gün boyu operasyonlarına devam eden Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi, Haspolat’ta faaliyet gösteren Cypro Fresh isimli iş yerine de operasyon düzenledi. Elde edilen bilgilere göre Cypro Fresh isimli iş yerine düzenlenen operasyonda 31 adet güney menşeli çeşitli sos ve baharatlar ele geçirilirken, şirketin dağıtım yaptığı oteller ve restoranlar da denetim altına alındı.

Bu haber toplam 2685 defa okunmuştur
Etiketler :