1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güneyden ‘bilgiler’ paylaşılacak
Güneyden ‘bilgiler’ paylaşılacak

Güneyden ‘bilgiler’ paylaşılacak

Kıbrıslı liderler  Mustafa Akıncı ve Nikos  Anastasiadis, güneyden gelen Kıbrıslı yolcuların verilerinin paylaşılmasını görüştü. Kıbrıs Cumhuriyeti makamları, Larnaka ve Baf’tan adaya gelecek yolcular hakkında, Kıbrıslı Türk makamlarını bilgilendirecek.

A+A-

Kıbrıslı liderler  Mustafa Akıncı ve Nikos  Anastasiadis ile bugün telefonda görüşerek, Kıbrıs’ı da tehdit etmeye başlayan coronavirüs konusunda son durumu ele aldı.

Salgın riskine karşı birlikte daha sıkı mücadele etme konusunda hemfikir olan liderler, yurt dışından güneydeki havaalanlarına gelen tüm Kıbrıslı Türklerin bilgilerinin, 14 gün evlerinde gözetim altında tutulabilmeleri için, Türk tarafına iletilmesi konusunda mutabık kaldı.

Liderler ayrıca şu an açık olan Kermiya, Ledra Palace ve Beyarmudu geçiş noktalarının açık kalmaya devam etmesini ancak sadece zorunlu hallerde kullanılması konusunda toplumlara çağrıda bulunmayı kararlaştırdı.

 “Tehdit ortaktır, mücadele de ortak olmalıdır. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz” diyen Akıncı, yurt dışından güney havaalanlarına gelen tüm Kıbrıslı Türklerin bilgilerinin, 14 gün evlerinde gözetim altında tutulabilmeleri için Kıbrıs Türk tarafına hızlı bir şekilde iletilmesi konusunda da mutabık kalındığını söyledi.

Akıncı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 “Bugün Sayın Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi yaptım. Görüşmede Dünyayı tehdit ettiği gibi Kıbrıs’ı da tehdit etmeye başlayan korona virüs konusunda son durumu ele aldık.

 Sayın Anastasiadis güneydeki vaka sayısının bugün 14’e çıktığı bilgisini verdi. Bizde de bu sayı bugün itibarıyla 5’e ulaştı.

 Bu salgın riskine karşı birlikte daha sıkı mücadele etme konusunda hemfikir olduk. Bu bağlamda İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin işbirliğini artırmasını ve her an temasta olmaları konusunda komite üyelerini karşılıklı olarak talimatlandırmayı kararlaştırdık.

 Şu an açık olan 3 geçiş noktasının açık kalmaya devam etmesini, ancak bu dönemde sadece zorunlu hallerde kullanılması konusunda toplumlarımıza çağrıda bulunmayı kararlaştırdık.

 Yurt dışından güney havaalanlarına gelen tüm Kıbrıslı Türklerin bilgilerinin, 14 gün evlerinde gözetim altında tutulabilmeleri için tarafımıza hızlı bir şekilde iletilmesi konusunda da mutabık kaldık.

 Tehdit ortaktır, mücadele de ortak olmalıdır. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur
Etiketler : , ,