1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Güneyde 'et'e Paskalya indirimi
Güneyde 'et'e Paskalya indirimi

Güneyde 'et'e Paskalya indirimi

Bu haftaki alışveriş sepetinde en büyük hareketlilik kasap reyonlarında yaşandı. Kıbrıs’ın kuzeyindeki kuzu eti fiyatları çıkarken, güneyde 1 Euro’luk Paskalya bayramı indirimine gidildi.

A+A-

Fehime ALASYA

Bu haftaki alışveriş sepetinde en büyük hareketlilik kasap reyonlarında yaşandı. Kıbrıs’ın kuzeyindeki kuzu eti fiyatları çıkarken, güneyde 1 Euro’luk Paskalya bayramı indirimine gidildi.

Güneydeki kasap reyonlarında bu haftaki paskalya bayramı indirimiyle kuzu eti fiyatlarında bir Euro’luk indirim yapıldı. Geçtiğimiz hafta 7,95 Euro yani 48,92 TL olan kuzunun kilosu bu hafta 6,95 Euro’ya gerileyerek 45,73 TL’ye düştü. Buna karşın kuzeydeki market kasaplarında 65-75 TL arası yer alan kuzu pirzolanın kilosu bu hafta 80 TL’yi aştı. Bunun yanında geçtiğimiz haftalarda 50 TL civarında olan kıyman kilosu bu hafta marketlerde 60 TL’yi aşan rakamları gördü.

Genel olarak kuzeydeki manav reyonlarında bu haftaki fiyatlarda düşüş yaşanırken, güneyde yer alan manav reyonunda ise bazı fiyatlar sabit kalırken, birçoğunda düşüş yaşandı.

Et kuzeyde çıktı, güneyde düştü

Güneydeki kasap reyonlarında bu hafta paskalya indirimi yaşandı. Hıristiyanlık dininin en eski ve en önemli bayramlarından biri olarak kutlanan Paskalya Bayramı nedeniyle güneydeki kuzu eti ve domuz eti fiyatlarında birer Euro’luk indirim yapıldı.

Geçtiğimiz hafta 7,95 Euro yani 48,92 TL olan kuzunun kilosu bu hafta 6,95 Euro’ya gerileyerek 45,73 TL’ye düştü.

Buna karşın kuzeydeki kasap reyonlarında son bir hafta içerisinde et piyasasında yaşanan hareketlilik artış yönünde tüketiciye yansıdı. Marketlerde 65-75 TL arası yer alan kuzu pirzolanın kilosu bu hafta 80 TL’yi aştı. Bunun yanında geçtiğimiz haftalarda 50 TL civarında olan kıymanın kilosu bu hafta marketlerde 60 TL’yi aşan rakamları gördü.

Yaşanan artışı dövizin yükselişi ve hayvan piyasasındaki hareketliliğe bağlayan bazı kasaplar, önümüzdeki haftalarda fiyatların Ramazan Bayramı’nda artacağını öngörüyor.

Kuzeyde kolokas ve taze fasulye başı çekti

Geçen hafta Kıbrıs’ın kuzeyinde 1 TL’ye kadar düşen salatalığın kilosu bu hafta küçük bir yükselişle 2,40 TL’yi gördü.

Genel olarak kuzeydeki manav reyonlarında bu haftaki fiyatlarda düşüş yaşansa da salatalık, taze bakla, pancar ve kolokasın kilosu yükseldi.

En hızlı yükselişi 2,50 TL’lik artış ile bu hafta kolokas başı çekti. Geçtiğimiz hafta 18,75 TL olan kolokasın kilosu bu hafta 21,25 TL’ye çıktı.

Fiyatı düşen ürünler arasında ise taze fasulye dikkat çekti. Kilosu 15,95 TL’den 11,95 TL’ye gerileyen fasulye, bu hafta 4 TL’lik bir düşüş yaşadı.

Bunun yanında yedi çeşit sebze meyve fiyatlarında gerileme görüldü.

Enginardan hızlı düşüş

Güneyde yer alan manav reyonunda ise bazı fiyatlar sabit kalırken, birçoğunda düşüş yaşandı. Fiyatlardaki gerilemenin yanında sadece beş üründe zam yapıldı. Buna göre salatalık, domates, limon, çiçek lahanası ve patlıcan, bu hafta güneyde fiyatı yükselen ürünler arasında yer aldı.

Güneydeki en hızlı fiyat artışında 3,49 TL ile patlıcan başı çekerken, enginar, en hızlı düşüşe geçen ürün oldu.

Geçen hafta 12 TL sularında seyreden enginar, bu hafta 6 TL civarına geriledi.

Bazı temel gıdalar fiyatlarını koruyor

Market reyonlarında yer alan ürünlerde birçok çeşitte gerek döviz gerekse küçük fiyat değişiklikleriyle farklıklar yaşanmaya devam ediyor. Buna karşın yoğurt, süt, yumurta gibi bazı temel mutfak gıdaları haftalardır fiyatlarını koruyor.

 

tablo-1.gif

 

 

Bu haber toplam 2306 defa okunmuştur
Etiketler :