1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güneyde dokunulmazlık tartışması
Güneyde dokunulmazlık tartışması

Güneyde dokunulmazlık tartışması

Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, AKEL Milletvekili Hristakis Ciovannis ve avukat Andreas Pittacis’in kriminal yabancılara vatandaşlık sattığını gösteren skandal videosu üzerine güneyde yaşanan siyasi depremin artçıları sürüyor.

A+A-

El Cezire televizyonunun, “altın pasaport” adıyla da bilinen yatırım karşılığı vatandaşlık uygulaması kapsamında, Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, AKEL Milletvekili Hristakis Ciovannis ve avukat Andreas Pittacis’in kriminal yabancılara vatandaşlık sattığını gösteren skandal videosu üzerine güneyde yaşanan siyasi depremin artçıları sürüyor.

Polisin El Cezire’nin yayını üzerine araştırma başlattığını duyuran güneydeki haber kaynakları, Meclis Değerler ve Kurumlar Komitesi protesto için bugünkü toplantısını erteledi. Dimitris Şilluris ise Başsavcı’ya, gerek görmesi halinde dokunulmazlığının kaldırılmasına itiraz etmeyeceğini bildirdi.

Şilluris El Cezire’nin ilgili videosunun ortaya çıkmasından sonra Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmeyeceğini ancak fiilen görev yapmayacağını daha önce açıklamıştı. Başsavcılığın, konu hakkında araştırma başlatma kararı üzerine Şilluris, Başsavcı Yorgos Savvidis’e gönderdiği mektupta “gerekli görür ve milletvekilliği dokunulmazlığımın kaldırılması talebiyle Yüksek Mahkeme’ye başvurursanız buna herhangi bir itirazım olmaz” bilgisini verdi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi Değerler ve Kurumlar Komitesi, El Cezire’nin ortaya çıkardığı son skandalı protesto etmek için bugünkü birleşimini erteleme kararı aldı.

Komite Başkanı DİSİ Milletvekili Zaharias Zahariu bugünü birleşimi yapmayarak, politika sahasında onurlu insanlar da bulunduğu mesajını vermek istediklerini açıkladı.  

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur
İlgili Haberler