1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs'ın güneyinden Sinovac'a onay çıktı
Kıbrıs'ın güneyinden Sinovac'a onay çıktı

Kıbrıs'ın güneyinden Sinovac'a onay çıktı

"Yapılan çalışmalar kapsamında, aşılı kişilerin geçişlerine dair düzenlemelere ilişkin istişarelerin bir sonucu olarak Kıbrıs Rum tarafı, Sinovac aşısını dün itibarıyla etkin aşı olarak onayladığını Müzakerecisi aracılığıyla tarafımıza bildirmiştir”

A+A-

İki toplumlu Sağlık Teknik Komitesi,  "aşılı kişilerin" Kıbrıs'ın bütününde serbest dolaşımı için çalışmalarını sürdürüyor. Kıbrıslı Rum sağlık otoritelerinden de Sinovac aşısına onay geldi. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kıbrıs Rum tarafı, Sinovac aşısını dün itibarıyla etkin aşı olarak onayladığını Müzakerecisi aracılığıyla tarafımıza bildirmiştir” dendi.

Cumhurbaşkanlığı, aşılı kişilerin geçiş kapılarını kullanımına ilişkin çalışmaların son aşamada olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki taraf arasında siyasi ve teknik komite düzeyinde yürütülen yoğun çalışmaların sonucu olarak Kıbrıslı liderler Ersin Tatar ve Anastasiadis’in onayıyla tüm geçiş kapılarının 4 Haziran’da yeniden geçişlere açıldığını hatırlatıldı.

İki tarafın anlaşmasına göre 7 gün geçerli negatif PCR test sonuçlarıyla başlayan geçişlere ilave kolaylık sağlamak üzere başka bazı önlemler üzerinde de çalışıldığı bildirilen açıklamada, “Yapılan çalışmalar kapsamında, aşılı kişilerin geçişlerine dair düzenlemelere ilişkin istişarelerin bir sonucu olarak Kıbrıs Rum tarafı, Sinovac aşısını dün itibarıyla etkin aşı olarak onayladığını Müzakerecisi aracılığıyla tarafımıza bildirmiştir” denildi.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ve Yunanistan ülkelerinde yapılan aşıların iki ülke arasındaki seyahatlerde geçerli olacağının açıklandığı ve aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü de Sinovac'ı etkin bir aşı olarak onayladığı hatırlatıldı.

Bu gelişmeler ışığında Sağlık Bakanlığı’nın aşılı kişilere geçiş kapılarında uygulanacak kurallar konusunda çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi, ayrıca, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi aracılığıyla aşılı kişilere uygulanacak kriterlerin de uyumlaştırılacağı bilgisi verildi.

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur
Etiketler : , ,