1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gündüz ve Özbek'e 98 dava
Gündüz ve Özbek'e 98 dava

Gündüz ve Özbek'e 98 dava

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki soruşturma kapsamında Serdal Gündüz ve Berke Özbek aleyhinde ifade veren iki tanık Güzelyurt Kaza Mahkemesi'nde tanık kürsüsündeydi.

A+A-

Devrim DEMİR

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki soruşturma kapsamında tutuklanan ve hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan üniversitenin küçük ortaklarından Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek'in ilk tahkikat duruşması başladı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada toplam 7 tanığın bulunduğunu söyleyen Savcı Damla Güçlü, ilk olarak Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nin kurucu şirketi Helpco Education Co. Ltd Sekreteri ve Direktörü Mehmet Altuntaş ile okulda Diş Hekimliği Bölümü öğrencisi olan Görkem Odacı’yı tanık olarak dinletti.

Her iki tanık da Gündüz’den şikâyetçi olduğunu mahkemeye aktardı.

Altuntaş, üniversitenin verilerinde kayıplar tespit edildiğini mahkemeye anlattı, personellerin de sözlü ihbarları ile bazı usulsüzlükleri belirlediklerini söyledi.

İkinci tanık Görkem Odacı ise, 5 Eylül 2023'te okula kayıt yaptırmak amacıyla babasıyla Kıbrıs’ın kuzeyine geldiklerini ve Serdal Gündüz’e okulun ücreti olan 19 bin Dolar’ı elden verdiklerini belirtti.

Odacı, “Ancak Serdal Gündüz, parayı teslim ettikten sonra bize herhangi bir dekont veya makbuz vermedi” açıklamasını yaptı.

 

 

Altuntaş: "Kayıtsız hesap hareketleri tespit ettik"

KSTÜ’nün küçük ortaklarından Serdal Gündüz ve asistanı Berke Özbek dün yeniden itham edilerek aleyhlerine 98 dava getirildi.

Savcılık duruşmaya iki tanıkla başladı.

Duruşmanın ilk tanığı KSTÜ'nün kurucu şirketi Helpco Education Co. Ltd Sekreteri ve Direktörü Mehmet Altuntaş, süreç ile ilgili ifade verdi. Altuntaş, zaman zaman adaya gelerek, sanal ortamdan aldığı verilerle üniversitenin akademik ve idari işleyişi ile ilgili inceleme yaptığını mahkemeye aktardı.

Üniversitenin verilerinde 2023 yılı ortalarında kayıplar tespit ettiğini ifade eden Altuntaş, "İhbarları da aldıktan sonra daha sık inceleme yaptık" dedi. 2024 yılı başında dijitalleşme sürecine geçtiklerini kaydeden Altuntaş, proje hissedarının talimatı ile adaya geldiklerini, personellerin de sözlü ihbarları ile bazı usulsüzlükler tespit ettiklerini anlattı.

 

"Mali Şubeye şikâyetçi oldum"

Tanık Altuntaş, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi personellerinden Z.E., ve D.G.'nin yazılı ihbarlarından sonra özellikle üniversitenin mali anlamda kayıtsız hesaplarını tespit ederek 5 şubat 2024 tarihinde Mali Şube’ye resmi vekaletname vererek şikayetçi olduğunu söyledi.

 

“Üniversite büyük zarar etti”

Mahkemede tanık kürsüsünde savcılığın sorularını yanıtlayan Altuntaş; süreçte öğrenciler, tedarikçiler ve paydaşlarla teyitleştiklerini anlattı.

Öğrenci harçlarının ve yaz okulu ücretlerinin okul hesabına değil çalışan personelin bireysel hesabına yattığına değinen Altuntaş, o dönem Serdal Gündüz’ün talimatıyla paraların Berke Özbek hesabına yattığını tespit ettiklerini ifade etti. Üniversitenin büyük zarar ettiğini kaydeden Altuntaş, süreçte öğrencilerin eğitim haklarının aksamaması için gereken her şeyi yaptıklarını mahkemeye beyan ederek Serdal Gündüz’den şikayetçi olduğunu söyledi.

 

İkinci tanık Diş Hekimliği öğrencisi…

İddia Makamının ikinci tanığı Görkem Odacı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü’nde birinci sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. 

Okulu bir arkadaşının aracılığı ile öğrendiğini anlatan Odacı, 2023 yılında Whatsapp üzerinden arkadaşı ile yazıştıktan sonra okulun yüzde 50 burslu 6 bin Dolar, tam bursun ise 5 yıllık eğitim dönemini kapsayacak şekilde toplam 19 bin Dolar olduğunu söyledi. Odacı, ailesi ile görüştükten sonra babası ile okula giderek Serdal Gündüz ile yüz yüze görüştüklerini ifade etti.

 

Odacı: 19 bin Dolar’ı Gündüz’ün eline nakit olarak verdik…

Tanık Görkem Odacı babası ile birlikte Serdal Gündüz ile yüz yüze görüştüklerini ifade ederek şunları aktardı;

“5 Eylül 2023'te Kıbrıs'a geldiğimde ben ve babam, okulun Uluslararası Öğrenci Ofisi'nde Serdal Gündüz'le görüştük. 19 bin Dolar’ı ve kayıt için gerekli olan tüm belgeleri Serdal Gündüz’e teslim ettik. Ancak Serdal Gündüz, teslim ettikten sonra bize herhangi bir dekont veya makbuz vermedi. Sadece öğrenci belgesi verdi. Yapmış olduğumuz ödemeyle ilgili Serdal Gündüz’den şikayetçiyim."

 

Dava yeni tanıklarla devam edecek..
Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, davanın yeni tanıklarla devam etmesi için duruşmayı 11 Haziran saat 11.00’e erteleyerek oturumu kapattı.

 

 

Bu haber toplam 3570 defa okunmuştur