1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Güç birliği birçok kesimin korkulu rüyası'
'Güç birliği birçok kesimin korkulu rüyası'

'Güç birliği birçok kesimin korkulu rüyası'

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), yarın, “Değişim ve Kurtuluş İttifakı”nın kuruluşunu açıklıyor.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), yarın, “Değişim ve Kurtuluş İttifakı”nın kuruluşunu açıklıyor.

TKP Yeni Güçler Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, İttifakın kuruluşu, yarın saat 11.00’de Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da gerçekleştirilecek basın toplantısında kamuoyuyla paylaşılacak. Basın toplantısı, TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın katılımıyla yapılacak.

“Değişim ve Kurtuluş İttifakı” kararı sonrasında açıklama yapan Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “TKP Yeni Güçler ve BKP olarak, her türlü engellemelere, yaratılmaya çalışılan algı oyunları, karmaşa ve sahte anketlere rağmen, büyük bir güç birliği yapıyoruz. Bu güç birliği birçok kesimin korkulu rüyası olmaktadır. TKP yeni Güçler ve BKP ittifakına kimse engel olamadı. Daha önce her kesimden insanın oluşturduğu ve kitle partisi haline dönüşen TKP Yeni Güçler, BKP ile seçim de dahil olmak üzere bir çok konuda güç birliği yapacaktır” dedi.

Ülkede var olan düzenden 40 yıldır nemalanan, rant sağlayan ve değişim istemeyen bir zümre bulunduğunu ileri süren Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkının, ezilen, emekçi, dürüst esnaf ve işadamının kabul etmeyeceği bu düzenin artık sonunun geldiğini, halkın köklü bir değişim istediğini” savundu.

Çakıcı, “Ülkede köklü değişimin önünü açmak, yolsuzluklardan hesap sormak, ülkede sosyal adaleti yeniden sağlamak ve ezilen emekçi ve işçi kesimin hakkını savunmak ve bu statükoya dur demek için tüm ilerici, demokrat ve yurtsever kesimleri hep birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
Etiketler : ,