1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gözler ortak açıklamada
Gözler ortak açıklamada

Gözler ortak açıklamada

YENİDÜZEN’e konuşan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, ortak açıklama metnine yönelik Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve siyasi partilerin ortak bir tavır belirlediğini kaydederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu tavra destek olduğunu belirtti

A+A-

Ayşe GÜLER
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün Kuzey Kıbrıs’a yaptığı ziyaretin ardından, Kıbrıs Sorunu’nda hareketlenme yaşanmaya başladı.
Özellikle “ortak açıklama” konusunda önemli yakınlaşmaların sağlandığı belirtilirken, Davutoğlu’nun günü birlik ziyaretinin bu noktada önemli rol oynadığı kaydedildi.
Taslak metnin Kıbrıs Rum liderliğince değerlendirmeye alındığını da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
YENİDÜZEN’e konuşan Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Davutoğlu’nun ziyaretinin ardından süreci değerlendirdi.
Dışişleri Bakanı Özdil Nami, ortak açıklamaya yaklaşıldığını açıklarken, 2. Cumhurbaşkanı Talat ise ortak açıklamanın tek başına bir şey ifade etmeyeceğini, esas siyasi iradenin açıklamanın ardından ortaya konulması gerektiğini savundu.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami: “Ortak açıklama yakın”
Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu’nun önceki gün Kuzey Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin ele alındığını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı’nda konunun tüm boyutlarının ele alınarak, gerekli değerlendirmelerin yapıldığını ifade eden Nami, ortak açıklamanın yakın olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Talat: “Rum tarafı ikna etti”
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güney Kıbrıs’ın ortak açıklama konusunda ısrarını süreci oyalamak için ortaya attığını kaydederek, “Rum tarafının propagandadaki uzmanlığını biliyoruz. Bu süreç içerisinde BM başta olmak üzere birçok grubu ortak açıklama konusunda ikna etti” dedi.

Bu haber toplam 2292 defa okunmuştur