1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gözler Anıtlar Yüksek Kurulu gündeminde
Gözler Anıtlar Yüksek Kurulu gündeminde

Gözler Anıtlar Yüksek Kurulu gündeminde

Serdar Denktaş’ın oğluna verilen ve ‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ için rektörlük binası olarak kullanılacağı söylenen Surlariçi’ndeki eski devlet hastane binası, dün de Anıtlar Yüksek Kurulu gündemindeydi

A+A-

‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ için rektörlük binası olarak kullanılacağı söylenen Surlariçi’ndeki eski devlet hastane binası dün de Anıtlar Yüksek Kurulu gündemindeydi.

‘Evrak eksikliği’ gerekçesiyle görüşülemeyen konu, bir sonraki toplantıda değerlendirilmek üzere yeniden ertelendi.

Anıtlar Yüksek Kurulu Üyesi Merter Refikoğlu, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada dosyanın gündeme getirildiği fakat ‘eksik belgeler’ nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta yine kurulun gündeminde olan konu aynı gerekçe ile ele alınamamıştı.

Lefkoşa’daki eski devlet hastane binasının ‘eski eser’ olduğundan dolayı Anıtlar Yüksek Kurulu gündemine getirildiği ve evrakları tamamlanınca değerlendirileceği belirtilmişti.

Konunun Anıtlar Yüksek Kurulu gündemine gelmesinin ardından gözler, kurulun konuyu değerlendirmesine ve binanın devri ile ilgili verilecek olan karara çevrildi.   

Neler yaşanmıştı?

Kısa bir süre önce YENİDÜZEN’in gündeme taşıdığı ‘Arazi’ tartışmalarında yaşanan gelişmelerin ardından gözler, tadilat çalışmalarının sürdüğü, söz konusu “‘Rauf Denktaş Üniversitesi’nin” rektörlük binası olarak kullanılacak Surlariçi’ndeki eski devlet hastane binasına çevrilmişti.  

YÖDAK,  ‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ için şirketin fiziki yapı konusunda sunduğu projede mekan veya kampus olmaması nedeniyle eğitime başlama izni vermemişti.  

Tartışmaların gölgesinde, Lefkoşa Surlariçi bölgesinde eski devlet hastanesi binasında ise tadilat çalışmalarının sürdüğü objektifimize takılmıştı.

 

 

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
İlgili Haberler