1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GORNO TEPESİ’NDE GERİ ADIM
GORNO TEPESİ’NDE GERİ ADIM

GORNO TEPESİ’NDE GERİ ADIM

Önce Teleferik Projesi’ne ‘ara’ verildi, şimdi de Bakanlar Kurulu kararı iptal edildi…

A+A-

 

Lapta-Karşıyaka’da bulunan Gorno Tepesi’ne kurulması planlanan Teleferik Projesi’ne yönelik Bakanlar Kurulu kararı iptal edildi.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında kararın iptal edilmesinin ardından Yüksek İdare Mahkemesi’nin huzurunda olan dava,  Savcılığın beyanı ve kararın geri alınmasının adından geri çekildi.

Hatırlanacağı üzere Avukat Emre Efendi tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’ne ara emri alınması talebiyle açılan davada Bakanlar Kurulu’nun yürütmesinin durdurulması ve ileri işlem yapılmaktan men edilmesi talep edilmişti.

UBP-DP Azınlık Hükümeti, Gorno Tepesi’ne kurulması planlanan Teleferik Projesi’ne yönelik Bakanlar Kurulu kararıyla ilgili geri adım attı. Karar, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında iptal edildi, Yüksek İdare Mahkemesi’nin huzurundaki dava ise Savcılığın beyanı ve kararın iptalinin ardından geri çekildi.

Bugün görüşülen duruşmada dava, dava sebebi kalmadığı ve davadaki talep tatmin edildiğinden geri çekilmiş oldu.

Bilindiği gibi kamuoyunda eylemlere neden olan, yargıya da taşınan projeyle ilgili Orman Dairesi’ndeki yasal mevzuatın yeterli olmadığı ortaya çıkmış, Lapta Belediyesi  çalışmalara “ara verdiğini” açıklamıştı.

Bu haber toplam 4406 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler