1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘GOLF’ yönetimi için de Türkiye’den ‘temsilci’ (!)
‘GOLF’ yönetimi için de Türkiye’den ‘temsilci’ (!)

‘GOLF’ yönetimi için de Türkiye’den ‘temsilci’ (!)

Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu toplandı, Kıbrıs’ın kuzeyinde Golf Temsilciliği açmaya karar verdi, görevlendirmeyi de yaptı!

A+A-

Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu, Spor Dairesi’ni saf dışı bırakarak Kıbrıs’ın kuzeyinde Golf Temsilciliği açmak için düğmeye bastı… Fahri olarak da 2 yıl önce başkanlığı devreden Golf Federasyonu eski başkanı Soner Yetkili’yi görevlendirdi. ‘Fahri görevli’ye dair bildirimin, TC Lefkoşa Büyükelçiliği kanalı ile Spor Dairesi’ne gönderildiği iddia edildi

Ayşe GÜLER

Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu, Spor Dairesi’ni saf dışı bırakarak Kıbrıs’ın kuzeyinde Golf Temsilciliği açmak için düğmeye bastı, fahri olarak da Golf Federasyonu eski başkanı Soner Yetkili’yi görevlendirdi.

TGF Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Erdoğan Akkaya imzasıyla yapılan görevlendirme Mayıs ayında Yetkili’ye bildirilse de konuyla ilgili Golf Federasyonu’na resmi yazı iletilmedi.

Görevlendirmenin golf sporunun yaygınlaştırılması ve Kıbrıs’ın kuzeyinde Golf Federasyonu ile gerekli koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması amacıyla yapıldığı da gönderilen yazıda ifade edildi.

Yazının, TC Lefkoşa Büyükelçiliği aracıyla Yetkili’ye iletildiği de öğrenildi.

Yapılan görevlendirmenin içeriğini uygun bulmadıklarını söyleyen Golf Federasyonu Başkanı Hasan Öztoprak, böyle bir yazıdan bilgisi olduğunu ancak resmi bir yazının federasyona ulaşmadığını, bu nedenle de dikkate almadıklarını aktardı.

TGF Genel Sekreteri Erdoğan Akkaya imzasıyla yapılan görevlendirme Mayıs ayında Yetkili’ye bildirilse de konuyla ilgili Golf Federasyonu’na resmi yazı iletilmedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Öztoprak, “Söz konusu yazı eski başkan Soner Yetkili tarafından bana gösterildi. Ancak bu yazı ne beni ne de Federasyonu muhatap alan bir yazıdır” şeklinde konuştu.

Öte yandan Golf Federasyonu eski Başkanı Soner Yetkili ise TC Golf Federasyonu’nun kendisini ‘fahri temsilci ‘ olarak görevlendirdiğini söyledi, Kıbrıs’ın kuzeyinde gönderilen yazıda belirtilmesine rağmen TC Golf Federasyonu Temsilciliği’nin açılmayacağını savundu.

Görüş almak için gün boyunca aradığımız Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na ulaşılamadı.
Fahri görevli’ye dair bildirimin, TC Lefkoşa Büyükelçiliği kanalı ile Spor Dairesi’ne gönderildiği iddia edildi.


 

Golf Federasyonu Başkanı Hasan Öztoprak:
“Yazının içeriği uygun değil”

Golf Federasyonu Başkanı Hasan Öztoprak, böyle bir yazı yazıldığından bilgisi olduğunu ancak resmi bir yazının federasyona ulaşmaması nedeniyle dikkate almadıklarını söyledi.

ÖZTOPRAK: İÇERİĞİ UYGUN DEĞİL… Golf Federasyonu Başkanı Hasan Öztoprak, böyle bir yazıdan sözlü olarak bilgisi olduğunu ancak resmi bir yazının federasyona ulaşmadığını söyledi, yapılan görevlendirmenin içeriğini uygun bulmadıklarını vurguladı

Öztoprak, 2 yıl önce görevi devralmasına rağmen eski başkan Soner Yetkili’nin temsilci olarak seçildiğinin belirtilmesinin de içerik olarak uygun olmadığını vurguladı.

Söz konusu yazının eski başkan Soner Yetkili tarafından kendisine gösterildiğine dair bilgi de veren Öztoprak, Yönetim Kurulu olarak bu konuyu değerlendirdiklerini ancak yazının başında ‘ilgili makama’ diye yazılması nedeniyle de dikkate alınmadığını aktardı.

Öte yandan yakın zamanda böyle bir yazının federasyona ulaşacağına dair bilgi aldıklarını da belirten Öztoprak, “Resmi yazı gelse dahi, Soner Yetkili’nin temsilci olarak belirlenmesi içerik olarak uygun değildir. Bu yazı ne beni ne de Federasyonu muhatap alan bir yazıdır” şeklinde konuştu.


Eski Golf Federasyonu Başkanı Soner Yetkili:
“Temsilcilik açılmayacak, yalnızca işbirliği”

Eski Golf Federasyonu Başkanı Soner Yetkili ise TC Golf Federasyonu’nun kendisini ‘fahri temsilci ‘ olarak görevlendirdiğini söyledi, Kıbrıs’ın kuzeyinde TC Golf Federasyonu Temsilciliğinin açılmayacağını savundu.

Yetkili, TC Golf Federasyonu’nun ülkede uluslararası turnuva düzenlemek istediğini, buradaki Golf Federasyonu ile de işbirliği içerisinde olmayı hedeflediğini belirtti.

YETKİLİ: “BU GÖREVE LAYIK GÖRÜLDÜM”…Öte yandan Golf Federasyonu eski Başkanı Soner Yetkili ise TC Golf Federasyonu’nun kendisini ‘fahri temsilci ‘ olarak göreve layık görüldüğünü söyledi, Kıbrıs’ın kuzeyinde gönderilen yazıda belirtilmesine rağmen TC Golf Federasyonu Temsilciliği’nin açılmayacağını savundu.

“Bu durumun KKTC Golf Federasyonu ile alakası yok. Şu anda görevde değilim ancak bu göreve beni layık gördüler. Gerginlik yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum” diyen Yetkili, TC Golf Federasyonu’nda Asbaşkan olması için de sözlü bir konuşma geçtiğini dile getirdi.

Yetkili, TC Golf Federasyonu’nun Ekim ayında 35 yaş üzeri kişiler için turnuva düzenlemeyi istediğini de kaydederek, federasyonun buradaki çocuk golfçulara da kıyafet ve araç gereç yardımı yaptığını belirtti.

Bu haber toplam 3314 defa okunmuştur
Etiketler :