1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Girne'de “Açık Hava Müzesi”
Girnede “Açık Hava Müzesi”

Girne'de “Açık Hava Müzesi”

ARTTERAPI ve EMAA tarafından geliştirilen proje, Girne Belediyesi ve Tayf Ltd. sponsorluğunda 4 Mayıs Pazar, 37 sanatçı ve asistanlardan oluşacak 150 kişilik bir ekiple hayata geçiriliyor.

A+A-

ARTTERAPI (Sanat Terapi ve Kişisel Gelişim Merkezi) ve EMAA (Akdeniz - Avrupa Sanat Derneği) tarafından geliştirilen proje,  Girne Belediyesi  ve Tayf Ltd.  sponsorluğunda  4 Mayıs Pazar, 37 sanatçı ve asistanlardan oluşacak 150 kişilik bir ekiple hayata geçiriliyor.
Projenin hedefleri arasında toplumun estetik ve görsel zevkini üst noktaya çekerek estetik mekanlar yaratmak; ülkemizde çağdaş sanat müzesinin açılması gerekliliğine yeniden  dikkat çekmek;   turistlere, savaş sonrası oluşturmaya devam edilen kültürel mirası çağdaş biçimde tanıtmak;  kamusal alanda sanat kavramını geliştirerek  estetik  mekanlara olan ihtiyacı artırmak; şehre zenginlik katarak daha yaşanabilir bir dünya oluşumuna kaktı koymak  gibi hedefler bulunmaktadır.
Lefkoşa-Girne Anayolu üzerindeki Ciglos mevkiinde bulunan istinat duvarlarına uygulanacak eserler  ile duvarların sanatsal bir çalışmaya dönüştürülmesi, böylece  Kıbrıs Türk Resmini temsil eden bir açık hava müzesinin oluşumuna da neden olarak,  Lefkoşa-Girne Anayoluna değer katılması planlanıyor.
Marshall Akzon Obel firmasının uluslararası Lets Colour projesi (http://www.letscolourproject.com) kapsamına da alınan “Açık Hava Müzesi” projesi, Hakan Çakmak tarafından hazırlanacak tanıtım videosu ile  11 Mayıs’ta Paris’te gerçekleştirilecek uluslar arası toplantıda sunularak ülke ve sanatının dünya çapında tanıtımına da katkı koyacak.

Projeye destek veren sanatçılar;
Ayça AKARCAN, Bahar ÇIRALI, Batu GÜNDAL, Bedia KALE, Emel SAMİOĞLU, Derviş NİHAD, Erman KARAGÖZ, Eser KEÇECİ, Feryal SÜKAN, Gökçe KEÇECİ, Gönen ATAKOL, Hüseyin ÖZİNAL, Halil OZANKAYA, İnci KANSU, İpek Denizli KARAGÖZ, İsmet TATAR, Kemal Behçet CAYMAZ, Musa KAYRA, Mustafa HASTÜRK, Nilgün GÜNEY, Nurtane KARAGİL, Osman KETEN, Ozan ÖZGENLER, Özge ERTANIN, Salih Mustafa ÇİZEL, Salih ORAL, Serkan İLSEVEN, Sibel Kemal UZUN, Sinem ERTANER, Şifa ALKAPON, Tanju AKYOL, Taylan OĞUZKAN, Türksal İNCE, Uğur BAHÇECİ, Ülviye KARABAŞAK, Zehra ŞONYA, Zühre ÖZKARAMAN (YD)

Bu haber toplam 3431 defa okunmuştur
Etiketler :