1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GİRNE'DE 2 ACI KAYIP
GİRNEDE 2 ACI KAYIP

GİRNE'DE 2 ACI KAYIP

Girne, iki gün içerisinde gelen, iki erken ölüm haberi ile sarsıldı. 55 yaşındaki emekli polis Nevzat Şengör ve Girne Belediye Meclis Üyesi 45 yaşındaki Hasan Obalı’nın ölüm haberleri, Girne’yi yasa boğdu.

A+A-

Tanju KONURALP
Girne, iki ayrı ölüm haberinin şokunu yaşıyor. Kalp rahatsızlığı sebebi ile 21 Nisan tarihinde, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılan, 55 yaşındaki Nevzat Şengör ve 25 Nisan tarihinde, yine kalp rahatsızlığından, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırılan 45 yaşındaki Hasan Obalı’nın ölüm haberleri, Girne’yi yasa boğdu.  Girne Belediye Meclis Üyesi Hasan Obalı’nın cenazesi bugün, Türk Mahallesi’nde bulunan Yazıcızade Camii’nde kılınacak öğlen namazının ardından, Zeytinlik Mezarlığı’na defnedilecek.

Obalı, kalp ve solunum yetmezliği yaşıyordu
Bir süre önce kalp rahatsızlığı sebebi ile anjiyo geçirdiği öğrenilen Obalı’nın, üç damarının tıkalı olduğunun tespit edildi. By-pass ameliyatı geçiren Obalı, ameliyat sonrasında emboli oluşumu nedeniyle kalp ve solunum yetmezliği sorunu yaşamaya başladı. Bu gelişme üzerine yapay kalp cihazına bağlanan Obalı, tüm müdahalelere rağmen dün öğle saatlerinde hayata veda etti.

Şengör için “kurul kararı” iddiası
1 Mayıs tarihinde hayatını kaybeden Nevzat Şengör’ün ise hastane ihmali yüzünden hayatını kaybettiği iddiaları basında yer aldı. Şengör’ün rahatsızlandığı 21 Nisan tarihinde, önce Girne Akçiçek ve daha sonra Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığı ve burada yapılan anjiyo sonunda, üç damarının tıkalı olduğunun tespit edildiği öğrenildi. Şengür ailesi hastane yönetiminin ameliyat için “kurul kararını” beklemeyi tercih ettiği iddia etti.  Aile, Şengür’ün yoğun bakım yerine, altı kişinin kaldığı bir servis odasına yatırıldığı öne sürdü. Hastane yönetiminin, Şengür’ü hemen yoğun bakıma alması gerektiğini vurgulayan yakınları, Şengür’ün ihmal sonucu yaşamını kaybettiği iddiasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı:  “Soruşturma başlattık”
Basında yer alan “ihmal” iddiaları hakkında, YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, ortaya atılan iddialar ile ilgili olarak bir soruşturma başlatıldığını belirtti. Gür, ilk bulgularda ciddi bir sorun görülmediğini ancak, konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade ederken; soruşturmanın seyriyle ilgili olarak Pazartesi günü bir basın açıklaması yapacakları bilgisini verdi. Hasan Obalı’nın durumu hakkında da bilgi veren Gür, Obalı’nın, ender görülen bir komplikasyona maruz kaldığını ve oluşan emboli sebebi ile hayatını kaybettiğini ifade etti.

Bu haber toplam 2639 defa okunmuştur
Etiketler :