1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Girne–Boğaz’a dünyaca ünlü Burger King
Girne–Boğaz’a dünyaca ünlü Burger King

Girne–Boğaz’a dünyaca ünlü Burger King

Mayıs ayının ilk haftasında Girne Boğaz bölgesinde açılacak olan on yedinci Lemar Süpermarket, bölgeye modern bir tesis kazandırmayı hedefliyor… Tesiste, dünyaca ünlü fast- food restoranı Burger King de hizmete açılacak…

A+A-

Fehime ALASYA

Boğaz bölgesine modern alışveriş, uygun fiyat ve ürün çeşitliliği ile fark yaratmaya hazırlanan on yedinci Lemar Süpermarket, bulunduğu alanda mikro ekonomi yaratma çabasında…

Mayıs ayının ilk haftasında Girne Boğaz bölgesinde açılacak olan on yedinci Lemar Süpermarket, bölgeye modern bir tesis kazandırmaya hazırlanıyor. Girne Boğaz bölgesinde açılacak olan tesis içerisinde gıda sektöründe ilk kez Burger King olarak hizmet verilecek.    

Bin 700 metrekare alışveriş alanı ile en büyük yedi Lemar’dan biri olacak olan market, iç ve dış tasarımıyla en modern market olacak.

Sekiz bin 200 çeşit gıda, içecek ve temizlik ürününü bünyesinde barındıracak olan işletme, bin 500 çeşit ev eşyası ve hediyelik, çok geniş kasap manav ve taze gıda alanı yanında birçok yeni kampanya ile sektöre giriş yapacak.

Tüm bunların yanında işletmede bulunan 11 adet dükkân ve 386 metrekare kapalı çocuk oyun alanı bulunuyor.

Biri Burger King, biri de çocuk oyun alanı olarak konumlandırılmış 11 adet dükkanın bulunduğu işletmede, hala dokuz adet dükkan kiralanabilir durumda.

 “Ambargoları kırdık”

Girne Boğazı’nda açılacak olan on yedinci Lemar Süpermarketle ilgili bilgi paylaşan Lemar Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Önkal, kompleksle ilgili basına bilgi aktardı. Yapılan büyük yatırımların çok iyi bir çalışma temposuyla bile 7-8 yılda geri dönüşüm sağladığına dikkat çeken Önkal, büyük çaba ve yatırım göstererek, karılığını da uzun sürelerde aldıklarını kaydetti.

Bölgeye kazandırılacak modern tesis içerisinde yer alacak olan Burger King ile de bilgi paylaşan Önkal, bir ilki başardıklarını vurguladı.

İlk kez Burger King olarak açılacak olan işletmenin bu sayede bir ilki başararak ambargoları kırdığını kaydeden Önkal, “Bugüne kadar olan tüm Burger City’ler de zaten Burger King olarak açılacaktı fakat Güney’den gelen baskı üzerine farklı bir hizmetle piyasaya girdik. Tat olarak içerik aynı olsa dahi isim farkı vardı. Şu an hem isim hem de kalite farkıyla Burger King olarak çıkıyoruz. Tek tek tüm şubeler de zamanla Burger King’e dönecek...” dedi.  

Boğaz Market’te sürdürülebilir enerji kullanımı...

Birçok Lemar bayisinde uygunluk durumuna göre solar güneş panelleri kurulacağını anlatan Önkal, elektriklerinin büyük bölümünü sürdürülebilir enerji kaynağı kullanarak karşılayacaklarını kaydetti. Önkal, yakın gelecekte Lemar mağazalarının kendi enerjisini elde edeceğini belirtti.

Bölge üretimi desteklenecek, eleman başvurusu açık

İşletmenin bölgeye canlılık katılacağına değinen Önkal, bugüne kadar olan yatırımların örnek teşkil ettiğini belirtti. Önkal, istihdamların da bölge halkından yana tercih edileceğini aktardı. Bunların yanında mağazada yöresel tatların da yer alacağı, üretim alanında da bölge halkına bu desteğin yapılacağını anlattı. Önkal, bölgede yapılan araştırmalarda yerli üretime ulaştıklarını ve öncelik verdiklerini de sözlerine ekledi. 40 elemana ihtiyaç duyulduğunu anlatan Önkal, şu ana kadar istihdam edilen 25 kişinin de bölge ve civar köylerden olduğunu ifade ederken, hala daha başvuru süreçlerinin açık olduğu çağrısında bulundu.

"Naylon poşet kullanımı azar azar artıyor"

"Maliyetlerimizin içinde yer verdiğimiz bir kalemdi. Ücretsiz olduğu düşünülerek de çok rahat bir kullanıp vardı. Gereksiz bir israftı. Bilinçli kullanım yoktu, şimdi kullanım çok düştü. Bu yönde naylon poşet kullanımı ilk zamanlar çok düşmüştü ama şimdi yeniden azar azar artıyor."

Bu haber toplam 15411 defa okunmuştur
Etiketler :