1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Girne hala ‘posta’ bekliyor!
Girne hala ‘posta’ bekliyor!

Girne hala ‘posta’ bekliyor!

Girne Posta Dairesi’nde 2 yıla yakın bir süredir mektuplar ve paketlerin dağıtımı durmasına rağmen halen ‘posta memuru’ atanmadı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne Posta Dairesi’nde 2 yıla yakın bir süredir mektuplar ve paketlerin dağıtımı durmasına rağmen halen ‘posta memuru’ atanmadı.
Posta Genel Müdürlüğü tarafından ‘kadro’ doldurulmadığı için postaların dağıtımı yapılmazken, özellikle taahhütlü mektupların sahiplerine ulaşamaması insanların mağdur etmeye devam ediyor.
Girne Posta Dairesi’ne giden vatandaşlar paketlerin ve mektupların adreslerine ulaşamamasından dolayı sitem etti.
Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Posta Dairesi Müdürü Sövida Besimler Tabak, bütçenin açılmasını beklediklerini, ileriki günlerde daireye takviye eleman verileceğini dile getirdi.

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Posta Dairesi Müdürü Sövida Besimler Tabak, bütçenin açılmasını beklediklerini, ileriki günlerde daireye takviye eleman verileceğini dile getirdi.

Yurttaş sitem etti

Daireye posta memuru atanmaması nedeniyle, dairenin ambarlarında biriken mektuplar, paketler ve torbaların akıbeti halen belirsizliğini koruyor. YENİDÜZEN’e ulaşan bazı vatandaşlar, bir buçuk yıldan fazladır postaların ellerine ulaşmadığını ve dairede bekletilmekte olduğunu belirterek, büyük sıkıntı yaşadıklarını aktardı. Ayrıca sosyal paylaşım sitesinden de yaşanan sıkıntıyı dile getiren vatandaşlar, Ulaştırma Bakanlığı’na da tepki gösterdi.

“İhbar belgelerini gönderemiyoruz”

Avukat Ayşe Öztabay da pulları ödenip garanti gitmesi için de sigortalanan zarfların, personel eksikliği nedeniyle yapılamadığını belirterek, hukuki süreçleri başlatmak için ihbar gönderilmesi gereken adreslere de resmi evrakların da gönderilemediğinden yakındı.

Öztabay, sosyal paylaşım sitesinden şunları aktardı: “Girne Posta Dairesi’nde, yukarı Girne ve Karakum bölgesine yapılması gereken ve pulları ödenip, garanti gitmesi için de sigortalanan zarflar, personel yetersizliğinden dolayı yapılmıyor ilgili adrese gönderilemiyor. Hukuki süreçleri başlatabilmemiz için birçok meselede, evvela ihbar göndermemiz gerekmekte ve tabi işbu halde olmuyor. Emekçi arkadaşlara danıştığımda çaresiz olduklarından yakındılar daha da kötüsü meselenin ilgili Bakan tarafından da gayet iyi bilindiğinin bilgisini verdiler” dedi.

YENİDÜZEN, gündeme getirmişti

YENİDÜZEN, Aralık ayında “Girne’de memur yok, posta iptal” haberiyle konuyu gündeme getirmişti.
O dönem YENİDÜZEN’e konuşan Avukat İbrahim Yapıcıoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’na durumla ilgili yazı gönderdiğini, özellikle taahhütlü mektupların adrese ulaşamamasının büyük sıkıntı olduğuna değinmişti. Yapıcıoğlu, kişilerin iletişim özgürlüğü hakkının elinden aldığını ve sorunun acilen çözülmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Konun üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala daha dairede görevlendirme yapılmadı.

 

Tabak: “Eleman takviye edilecek”

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e kısa bir açıklama yapan Posta Dairesi Müdürü Sövida Besimler Tabak, bütçenin açılmasını beklediklerini, ileriki günlerde daireye takviye eleman verileceğini dile getirdi. Tabak konuyla ilgili daha önce YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, problemin büyük olduğunu ve ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtmiş, kısa sürede sorunu çözmeye uğraştıklarını aktarmıştı. Tabak, dünkü açıklamasında bu sorunu gidermek için daireye takviye eleman verileceğini ifade etti.

 

Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler