1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Gerçeklik Yeniden" İstanbul'da açılıyor
Gerçeklik Yeniden İstanbulda açılıyor

"Gerçeklik Yeniden" İstanbul'da açılıyor

Yeşilırmaklı heykel sanatçısı İsmail Işılsoy, 9. yaz sergisini İstanbul’da açıyor.

A+A-

Denizin ve akarsuların sürüklediği dal ve köklerle, eski kerpiç evlerin ahşap kapı ve pencere kasalarından yontulmuş masklardan oluşan sergi; tiyatro sanatçısı Yılmaz Onay' ın aynı adlı kitabındaki tartışma ve çağrısından esinle, "GERÇEKÇİLİK, YENİDEN !" adını taşıyor.

Tiyatro sanatçısı Serpil İnanç'la birlikte yazılan "kısa deyiş"lerle dillendirilen yapıtlar, "yaşamın her alanında ve elbette sanat üretiminde de, her hal ve şartta "bir tutum olarak gerçekçilik" çağrısını yineliyorlar.

“GERÇEKÇİLİK, YENİDEN!”  ahşap mask sergisi; Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, 8 Haziran – 16 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Kıbrıs’ta, Anadolu’da ve tüm dünyada; insanlığın yaşayageldiği  acılara rağmen haykırdığı umut ve direniş türküleri nakşedilmiş ahşaba… Fazıl Önder’den Behice Boran’a, Kostas Mişaulis’ten Torlak Kemal’e, Paul Robeson’dan Aşık Nimri Dede’ye, Victor Hara’dan Pir Sultan Abdal’a dek; yaşanası bir dünya için, eşitlik ve özgürlük için dik durmuş insanların gözleriyle bakıyor ahşap masklar !

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur