1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Gençsin Festivali” başlıyor
Gençsin Festivali” başlıyor

"Gençsin Festivali” başlıyor

Dans eğitimi alan gençler atölye çalışmalarında öğrendikleri dansları, 4 Mayıs Cumartesi akşamı Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda saat 20.00’de düzenlenecek etkinlikte sergileyecekler.

A+A-

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi’nin düzenlediği “Gençsin Festivali”nin dördüncüsü 29 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festival çerçevesinde KKTC’nin çeşitli bölgelerinde gençlere ücretsiz dans eğitimi veriliyor.

Gençlik Dairesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre KKTC’deki dans eğitmenleri bir hafta sürecek atölye çalışmalarında gençlere ücretsiz dans dersleri veriyor. Bu çerçevede gençler Salsa, Hip hop, Oryantal, Lirik, Roman, Zumba, Modern Jazz, Latin, kolbastı ve Ritim dallarında eğitim alıyor.

Dans eğitimi alan gençler atölye çalışmalarında öğrendikleri dansları, 4 Mayıs Cumartesi akşamı Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda saat 20.00’de düzenlenecek etkinlikte sergileyecekler.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sanatı, dansı, müziği gençlere aşılamak amacıyla “Gençsin Festivalini” yarattıklarını belirterek, adanın dört bir yanında Cumartesi güne kadar gençlerin birçok dalda dans ve ritim eğitimi alacaklarını kaydetti.

Eroğlu, “Gençsin Festivaliyle” ada genelinde yaklaşık 700 gence ulaştıklarını ve gençleri bir araya getirdiklerini söyleyerek, ücretsiz olarak verilen dans eğitimleriyle gençlere dans sevgisinin aşılandığını ifade etti.

“Ülkemi Tanıyorum Projesi” ile eş zamanlı olarak “Gençsin Festivalini” de sürdürdüklerini belirten Eroğlu, sadece bu iki etkinlikle binin üzerinde gence ulaştıklarını ve faaliyetlerini hız kesmeden sürdüreceklerini vurguladı.

Eroğlu, “Gençsin Festivalinde” dans eğitimlerini veren eğitmenlerin de, “Ülkemi Tanıyorum” projesinde görev alan liderlerin de tamamen gönüllü çalıştığını belirterek, tüm gönüllü çalışanlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur