1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Geçitköy’de cinsel saldırı iddiası: 3 tutuklu!
Geçitköy’de cinsel saldırı iddiası: 3 tutuklu!

Geçitköy’de cinsel saldırı iddiası: 3 tutuklu!

34 yaşındaki Rus uyruklu kadına cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Geçitköy’de yol kenarı üzerinde önceki gün saat 04.00 sıralarında isminin baş harfleri A.B olan 34 yaşındaki Rus uyruklu kadına cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

‘Cinsel saldırı’, ‘kasti hasar’ ve ‘darp’ suçlamasıyla Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar M.A, H.A, M.A.A aleyhinde 3’er gün tutukluluk kararı alındı.

4 suçlama

Girne Kaza Mahkemesi'nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı'nda Başsavcılık adına davada Savcı Mustafa Atakara ve zanlıların avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Atakara, meseleyle ilgili olarak Çamlıbel Polis Karakolu'nda görevli tahkikat memuru Tahir Mülazimoğlu’nu mahkemeye tanık olarak dinletti. Mülazimoğlu, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili olguları aktardı. Tahir Mülazimoğlu, zanlıların ‘cinsel saldırı’, ‘zorla alı koyma’, ‘kasti hasar’ ve ‘darp’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.  

Cinsel saldırı ve darp

Polis Mülazimoğlu, zanlıların Geçitköy'de 17 Eylül saat 04:00 raddelerinde Kıbrıs'ın güneyinde yaşayan 34 yaşındaki A.B. isimli kadını zorla alıkoyarak, zanlı M.A'nın kullanımındaki FM 077 plakalı araçla, Geçitköy'de yol kenarına park ettiklerini söyledi. Zanlıların, kadının iç çamaşırını yırtarak kasti hasara uğratıp birlikte olmaya çalıştıklarını belirten Mülazimoğlu, kadının vücudunun muhtelif yerlerine vurarak ve dokunmak suretiyle cinsel saldırıda bulunup, darp ettiklerini ifade etti. Tahir Mülazimoğlu, olay yerinde başka bir aracın olduğuna dair de bir duyum aldıklarını, başka bir şahısın daha olabileceğini belirterek, söz konusu kadına tanıtım merasimi yapılacağını ve yol güzergahındaki kameraların inceleneceğini aktardı.

Meseleyle ilgili alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çeken polis Tahir Mülazimoğlu, zanlıların tahkikat amacıyla 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutukluluk

Avukatlar, polis memurunun tutukluluk talebine itiraz etmedi. Bunun üzerine Yargıç Mesut Mesutoğlu, meselenin yeni başladığını yapılması gereken birçok işlem olduğunu belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlılar M.A., H.A. ve M.A.A'nın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 3892 defa okunmuştur