1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Geçitkale'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü
Geçitkale'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Geçitkale'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Geçitkale Havaalanı yakınlarında bugün saat 12.50 sıralarında Hava Sporları Federasyonu'na ait bir eğitim uçağı düştü, öğretmen pilotlar Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya yaşamını yitirdi...

A+A-

Geçitkale Havaalanı yakınlarında bugün saat 12.50 sıralarında, Hava Sporları Federasyonu'na ait bir eğitim uçağı düştü, öğretmen pilotlar Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya yaşamını yitirdi.
Polise göre, eğitim uçuşu yaptığı sırada Geçitkale Havalanı'nda pist yakınlarında düşen uçakla ilgili düğümü yarın Türkiye'den gelecek 'Kaza Kırım Ekibi' çözecek.
Eğitim uçağının düşüş sebebi henüz belirlenemezken polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı da açıklandı.

Polis, uçağın düşmesinden kısa süre sonra Geçitkale Havaalanı'nda meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitirenlerin, Serkan Özcezarlı (E-46) ile Hakan Çetinkaya (E-46) olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

Kazanın duyulması üzerine ekiplerin yanı sıra pilotların yakınları da bölgeye akın etti. Uzun süre enkaza uzaktan bakan yaslı aileler, saatlerce polis kordonu önünde gözyaşı döktü. Kazada yaşamını yitiren pilotların cansız bedenlerinin enkazdan kaldırılmasının ardından basının da enkazdan görüntü alınmasına izin verildi.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, olay yerine gelen ilk isimler arasındaydı. 

Başbakan Ersin Tatar ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da bölgeye gitti, ilk belirlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, pilotların son derece deneyimli pilotlar olduğuna işaret ederken, kazanın gerçekleştiği hava aracının '3 hafta önce' Hava Sporları Federasyonu'na kazandırılmış bir uçak olduğu bilgisini de paylaştı.

Bakan Atakan kazanın nedenine ilişkin kesin bilginin, yarın sabah itibarıyla Türkiye'den adaya gelecek Kaza Kırım Ekibi'nin incelemesi sonucu ortaya çıkacağını kaydetti.

 

Kazada hayatını kaybeden Serkan Özcezarlı'nın erkek kardeşi Mehmet Özcezarlı, olay yerinde YENİDÜZEN'e konuştu.

"Daha vücut ağırlığı yetmezken 12 yaşından beridir uçuyordu..."

87409.jpg


Atakan: "Son derece üzücü bir olay iki havacımızı maalesef kaybettik" 

Bayındırlı ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan YENİDÜZEN'e konuştu. Atakan; "Olayın öğle saatlerinde bir eğitim uçuşu esnasında olduğu bilgisini aldık. Görgü tanığı yok, yarın sabah Türkiye Sivil Havacılık’tan Kaza Kırım Ekibi burada olacak. Kazanın ne sebeple ve nasıl olduğuna dair detaylı bilgiyi almış olacağız. Düşen yeni bir uçaktı, yaklaşık üç hafta önce Hava Sporları Federasyonuna katıldı. Serkan uzun yıllardır pilotluk yapan hepimizin tanıdığı tecrübeli bir arkadaşımız. Hakan ise uzun yıllar İzmir Alaçatı’da uçuş eğitmenliği yapmış bir arkadaşımız. Dolayısıyla her iki pilotumuz da son derece tecrübeliydi, hava şartları da gördüğümüz kadarıyla bir etken değil. Zaten bu uçaklar motor dursa dahil süzülebilme özelliği var. Yarın kaza kırımın gelmesi ile bilgiye ulaşacağız. Şu anda ne dense yanlış olur çünkü her şey ham. Gelecek olan ekibin yapacağı çalışma çok önemli. Kaza yeri şu anda güvenlik altına alınarak kapatıldı. Taçengo dediğimiz bir eğitim yapılıyordu. Görgü tanığı olmadığı için nasıl olduğunu bilemiyoruz. Bu gibi uçuşlar kuleye bildirilmez, uçuş planı aktarılır ancak bu alanda egzersiz yapıldığı için her adım bize telsizle bildirilmez."

"Ülkemizin, havacılık camiamızın başı sağ olsun..."

Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, konuyla ilgili açıklama yaptı. Atakan: "Hava Sporları Federasyonu’na ait bir ultralight hava aracı bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza geçirdi. 2 deneyimli havacımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kaza kırım ekipleri çalışması sonrası detaylara hakim olacağız. Ülkemizin, havacılık camiamızın başı sağ olsun..."


Akıncı: "Bu beklenmedik kazada hayatını yitiren gençlere Tanrı’dan rahmet dilerim"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak yaşamını yitiren pilotlara başsağlığı diledi. Akıncı'nın açıklaması şu şekilde: "Eğitim uçuşu sırasında uçağın piste düşmesi sonucu iki gencimizi kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsü içerisindeyim. Bu beklenmedik kazada hayatını yitiren gençlere Tanrı’dan rahmet, kederli aileler ve sevenleri ile toplumumuza başsağlığı dilerim."


Özersay: "Ailelerinin, yakınlarının, havacılık camiasının ve ülkemizin başı sağolsun...”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay başsağlığı mesajı yayınladı. Özersay sosyal medyadan yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. “Bugün maalesef hava sporları konusunda son derece tecrübeli iki kıymetli insanımızı meydana gelen bir kaza sonucunda kaydettik. Hava aracının hangi nedenle düştüğünü araştırmak için bir ekip olay yerine gidiyor. Ulaştırma Bakanımız da şu anda olay yerindedir. Ailelerinin, yakınlarının, havacılık camiasının ve ülkemizin başı sağolsun...”


Taçoy: "Deneyimli pilotlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim..."

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy başsağlığı mesajı yayınlayarak, eğitim uçuşu sırasında düşen uçakta hayatlarını kaybeden KKTC Hava Sporları Federasyon’unda çalışan deneyimli pilot Serkan Özcezarlı ile Hakan Çetinkaya’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.


Öztaş: “Kazanın sebebinin anlaşılması için yurt dışından uzman bekleniyor”

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, olay yerinde olduğunu belirterek, cenazelerin az önce alındığını ifade etti. Kazanın nasıl olduğunun hala belli olmadığını kaydeden Öztaş, pilotların yarım saatlik bir uçuşa çıktığını ve uçağın pistin çok yakınına düştüğünü söyledi. Öztaş, yurt dışından uzmanların beklendiğini bildirdi.


Sofi: “Kalkarken Dairemize bildirildi, iniş için hiçbir çağrıda bulunulmadı”

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, uçuşun bilgilerinde olduğunu belirterek, hava trafiğinde Daire ile koordinasyon olduğundan, uçak kalkarken haber verildiğini söyledi. Uçuşun ‘meydan turu’ olarak yapıldığını ifade eden Sofi, inişe geçildiğine dair bir temasta bulunulmadığını dile getirdi. Sofi, kaza sebebi ile ilgili Türkiye’den iki uzmanın geleceğini söyleyerek, “Ancak bizde uzman olmadığı için Türkiye’den getiriliyor diye bir durum söz konusu değildir. Uçak kazaları ile ilgili yetkilendirilmiş bir heyet vardır ve bu heyet, Türkiye ve KKTC’deki olası kazalarla ilgilenirler” diye ekledi.


Sucuoğlu: "Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya’ya Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Sucuoğlu yaptığı açıklamada; “Geçitkale Havaalanı pist yakınlarında eğitim uçuşunu yaptığı esnada uçağın düşmesiyle sonuçlanan kazayı üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kazada hayatını kaybeden Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya’ya Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.


Erhürman: "Çok üzgünüm, sabırlar dilerim..."

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugün öğle saatlerinde yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, oldukça üzgün olduğunu belirtti. Erhürman; "Havacılığa gönül vermiş, deneyimli iki pilotumuzu kaybettik. Çok üzgünüm. Kendilerine rahmet, ailelerine, yakınlarına ve havacılık camiasına sabır dilerim..."


Pilli: "Derin üzüntü içerisindeyiz"

Sağlık Bakanı Ali Pilli, bugün öğle saatlerinde yaşanan uçak kazası olayıyla ilgili açıklama yaparak, olayın derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Pilli; "Geçitkale Havalanında eğitim uçağının düşmesi nedeniyle maalesef iki deneyimli pilotumuzun hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Kaza sonucunda  hayatını kaybeden Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."


kaza-1-005.jpg

73286383_432030400819179_2509305157737512960_n.jpg

Geçitkale Havaalanı önü.... Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları bekliyor...

75210866_2372976996288060_8896996462714421248_n.jpg

Polis uçağın enkazının bulunduğu bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor... Uçak kazasında yaşamını yitirenlerin yakınları gözyaşı içinde...

Başbakan Ersin Tatar olay yerinde...

Başbakan Ersin Tatar uçak kazasının meydana geldiği Geçitkale Havaalanına giderek, olay yerinde yetkililerden bilgi alıyor.

Başbakan Tatar Geçitkale Havaalanı girişinde basına yaptığı kısa açıklamada, kaza sonucu hayatını kaybeden pilotların 9 yıllık deneyime sahip olduklarını ve söz konusu bölgede yıllarca uçuş yaptıklarına dikkati çekti.

Başbakan Ersin Tatar, kazadan derin üzüntü duyduğunu ifade etti.



Hava Sporları Federasyonu Kurucu Başkanı, Eski Başkan Serdar Turganer


Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay olay yerinde

63,.jpg

3-043.jpg

5-022.jpg

7-011.jpg

6-012.jpg


Korkunç uçak kazasının ardından... Olay yeri, yaşananlar...

Bu haber toplam 33334 defa okunmuştur
İlgili Haberler