1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Geçitkale Belediyesi’nden gururlandıran başarı
Geçitkale Belediyesi’nden gururlandıran başarı

Geçitkale Belediyesi’nden gururlandıran başarı

Geçitkale Belediyesi, Yeniboğaziçi, Lefke ve Mehmetçik Belediyeleri’nden sonra dördüncü olarak Cittaslow ağına katılan belediye oldu.

A+A-

 

Fehime ALASYA

Dünyada farklı kıtalardaki birçok şehrin üye olduğu Cittaslow ağına ülkemizde dördüncü olarak katılan Geçitkale Belediyesi oldu. 

Geçitkale Belediyesi, Yeniboğaziçi, Lefke ve Mehmetçik Belediyeleri’nden sonra dördüncü olarak Cittaslow ağına katılan belediye oldu.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, 4. Cittaslow olarak resmi üyelik belgelerini 23 Haziran’da alacaklarını ifade ederek, “Bu bizler adına büyük gurur ve onurdur” dedi.

Sarıçizmeli “Geçitkale için ve ülke için çok büyük bir kazanım”

Geçitkale Belediyesi’nin bu başarısını sosyal medya hesabından paylaşan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, belediyenin 4. Cittaslow olmasını ‘Geçitkale’nin gelişip büyümesinde çok etkili bir rol oynayacak’ etken olarak değerlendirdi.

Sarıçizmeli “Şu anda Kıbrıs’taki dördüncü şehir oldu. Fransa’da 23 Haziran’da ‘üyelik belgesi’ belgesini alacak. Şu anda resmi olarak kabul edilmiş durumdadır. Ülkemizdeki dördüncü Cittaslow oldu. Bu bir projeyle birlikte yaşam biçimidir. Bu Geçitkale’nin gelişip büyümesinde çok etkili bir rol oynayacak. Geçitkale için ve ülke için çok büyük bir kazanım…” dedi.

Cittaslow nedir?

Temelleri, 1999 senesinde İtalya’da atılan Cittaslow, zamanın yavaş akacağı, sade ve hep özlenen, yerel kültüre ve doğaya saygılı huzurlu bir başlangıç öngörülüyor. İtalyanca citta (şehir) ve İngilizce slow (yavaş) kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan, Cittaslow Türkçe’de, ‘yavaş şehir veya sakin şehir’ anlamında kullanılıyor. İtalya’da başlayan Cittaslow hareketinin ana amacı, acele etmeden her şeyi doyasıya ve tadında, geçmişin getirdiği tarihsel kültürel ve çevresel mirası hissederek, daha insani, daha çevreci, düne bugüne ve gelecek nesillere saygılı olarak yaşamaktır.

Cittaslow, çocuk, genç, yaşlı, engelli   herkesin mutlu olacağı,  tüketen değil üreten bir felsefe ve doğa ile kültürün korunarak, gelecek nesillere taşınabileceği bir anlayışı hedefliyor.

 


 

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş:

“Bu bizler adına büyük gurur ve onurdur”

4. Cittaslow olan Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, resmi üyelik belgelerini 23 Haziran’da alacaklarını ifade ederek, “Bu bizler adına büyük gurur ve onurdur” dedi.

Öztaş, şöyle devam etti:

“Geçitkale Belediyesi 4. Cittaslow oldu. İki yıllık çok yoğun uğraşlar sonucunda adadaki 4. Cittaslow belediyesi olduk. Artık bu yaşam felsefesi ile bölgemizde çok daha güzel bir belde yaratma hedefinde olacağız. Yerel üreticinin kalkındırılması felsefesiyle Cittaslow için halkımızla el ele bu yolda yürüyeceğiz. Artık Geçitkale Belediyesi uluslar arası arenada da bu önemli ve değerli unvanla kendini aşarak, kabuğunu kıran bir belediye oldu. Bu bizler adına büyük gurur ve onurdur. 23 Haziran’da resmi üyelik belgemizi de Fransa’da alacağız.

Bu durum yerel üreticimizin alternatif tarım, yerel ürünler ve bölgesel üretilenlerin satışını sağlayarak bölge ekonomisine katkıda bulunacak, bu felsefe ile de yaşamayı bir ilke edinerek, küçük bir Seferihisar yaratmak adına ilke edineceğiz.” 

 

yeniduzen-satin-aliniz-457.jpg

 

 

Bu haber toplam 4225 defa okunmuştur