1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Geçiş noktalarının açılması konusunda mutabakata varıldı
Geçiş noktalarının açılması konusunda mutabakata varıldı

Geçiş noktalarının açılması konusunda mutabakata varıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sözcüsü Berna Çelik Doğruyol, geçiş noktalarının yeniden açılması konusunda Kıbrıs Cumhuriyeti ile mutabakata varıldığını açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sözcüsü Berna Çelik Doğruyol, geçiş noktalarının yeniden açılması konusunda Kıbrıs Cumhuriyeti ile mutabakata varıldığını açıkladı. Açıklamada "geçiş kapılarının, salgın şartlarının elverdiği ölçüde, covid-19 öncesi şartlarla açılması hususunda Kıbrıs Cumhuriyeti’yle mutabakata varılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Yapılan açıklama şöyle:

Ersin Tatar’ın talimatları doğrultusunda, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Güven Artırıcı Önlemler kapsamında Ergün Olgun ve Andreas Mavroyannis arasında 19 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilmiş olan toplantıda, salgın koşullarının el verdiği ölçüde ve riski minimum seviyede tutabilecek sekilde, kara sınır geçişlerinin covid-19 salgını öncesi şartlara döndürülmesine yönelik, Kıbrıs Türk tarafı bir öneri yapmıştır. 

BM Misyon Şefi Elizabeth Spehar’ın mevcudiyetinde yapılan söz konusu toplantıda, geçiş kapılarının, salgın şartlarının elverdiği ölçüde, covid-19 öncesi şartlarla açılması hususunda Kıbrıs Cumhuriyeti’yle mutabakata varılmıştır.

Bu amaca yönelik olarak, tarafların, covid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik, yürürlükteki mevzuatlarını uyumlaştırarak mümkün olacak en kısa sürede bir yol haritası oluşturup, tüm geçiş kapılarının açılmasına yönelik İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi talimatlandırılmıştır.

Bununla birlikte, İki Toplumlu Ekonomi ve Ticari İşler Teknik Komitesi de, covid-19 salgınından ötürü iki tarafın da etkilenen ekonomisinin iş birliği yaparak, salgının olumsuz etkilerinin hafifletilmesine yönelik çalışma yapmaktadır. 

Bu bağlamda, normal şartlara dönülmesi için başlatılan çalışmaya, hükümetimizle eşgüdüm içinde kararlılıkla devam edilecektir.

 

 

Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur
İlgili Haberler