1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GAZETECİ ÖRGÜTLERİ OMBUDSMAN’A BAŞVURDU
GAZETECİ ÖRGÜTLERİ OMBUDSMAN’A BAŞVURDU

GAZETECİ ÖRGÜTLERİ OMBUDSMAN’A BAŞVURDU

Basın Sen Başkanı Ali Kişmir ve KTGB Başkanı Sami Özuslu, Ombudsman Emine Dizdarlı’yı makamında ziyaret ederek, dilekçelerini sundu.

A+A-

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Yüksek Yönetim Denetçisi’nden (Ombudsman) Çalışma Dairesi hakkında inceleme başlatmasını talep etti.

Basın-Sen ve KTGB, inceleme yapılmasını, Çalışma Dairesi’nin basın alanındaki işletmelerde denetleme görevini yerine getirmediği ve bunun sonucunda pek çok basın emekçisinin mağduriyet yaşadığı gerekçeleriyle talep etti.

Basın Sen Başkanı Ali Kişmir ve KTGB Başkanı Sami Özuslu, Ombudsman Emine Dizdarlı’yı makamında ziyaret ederek, dilekçelerini sundu.

Dilekçede, basın emekçilerinin işveren tarafından İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının yapılmadığı veya eksik yatırıldığı, günlük çalışma süresinin dışında ücretsiz çalıştırıldığı, işten çıkarmalarda haklarının verilmediği, hayat pahalılığının maaşlarına yansıtılmadığı, zorunlu olması halinde hizmet akdi imzalanmadığı ve bu sorunların Çalışma Dairesi’nin gerekli denetimleri yapmamasından dolayı baş gösterdiği belirtiliyor.

Çalışma Dairesi’nin işverenlere ciddi yaptırım uygulamadığı da ifade edilen dilekçede, “Basın İş Yasası'nın sağlıklı uygulanması konusunda denetleyici pozisyonunda olan Çalışma Dairesi ve uygulamaları hakkında bir inceleme başlatmanızı makamınızdan talep ederiz” denildi.

KİŞMİR: “ARAŞTIRMANIZ HAK ARAMA ÇABALARIMIZA KATKI OLACAK”

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir ziyarette yaptığı konuşmada Dizdarlı’nın Ombudsman makamında yaptığı görevden dolayı pek çok kesimin takdirini aldığını, bu çalışmaların kendileri için de bir umut olduğunu söyledi.

Basın çalışanlarının sorunlarının bir türlü çözülemediğini belirten Kişmir, Çalışma Dairesi’nin basın çalışanlarının uzun bir süreden beridir devam eden sorunlarının hiçbirini çözemediğini, bu yönde adım atmadığını, bu nedenle pek çok basın çalışanının mağduriyet yaşadığını ileri sürdü.

“Basın sektöründe yaşanan sıkıntılar uzun süredir devam ediyor ve çözümlenemiyor” diyen Kişmir, Ombudsman tarafından yaptırılacak araştırmanın hak arama çabalarına katkı koyacağına inandığını söyledi.

DİZDARLI: “ARAŞTIRMAK GÖREVİMİZ”

Ombudsman Emine Dizdarlı ise basın emekçilerinin uzun saat çalıştırılmasının veya maaşlarının asgari ücretin altında olmasının çalışma hayatıyla ilgili sorunlar olduğunu belirterek, “Bu konuda araştırma yapıp rapor sunmak görevimizdir” dedi

 

 

Bu haber toplam 2411 defa okunmuştur