1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Fotoğrafın makro büyüsü
Fotoğrafın makro büyüsü

Fotoğrafın makro büyüsü

FODER’in “Makro Fotoğrafçılık Eğitimi” sona erdi

A+A-

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği’nin (FODER) Prof. Dr. Adnan Ataç eğitmenliğinde gerçekleştirdiği “Makro Fotoğrafçılık Eğitimi” sona erdi.

12-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimde; 12 Ekim Perşembe akşamı FODER Dernek binasında tüm sanatseverlerin katılabileceği,  eğitmen Prof. Dr. Adnan Ataç’ın sunum ve söyleşisi yer aldı. Adnan Ataç, sırası ile “Suda Uçanlar, Mevlana, Doğa ve Evrim” isimli çalışmalarını fotoğraf gönüllüleri ile paylaştı ve gelen soruları yanıtladı.

13 Ekim Cuma günü yine Dernek binasında “Makro Fotoğrafçılık Eğitimi” kapsamında Prof. Dr. Adnan Ataç tarafından FODER Üyelerine yönelik teknik bilgiler ve uygulamalar aktarıldı. “ Neden makro; makro ekipmanları; makro çekim teknikleri; makroda ışık kullanımı ve kompozisyonla”  ilgili birçok değerli bilginin paylaşıldığı eğitim sonrası, 14 ve 15 Ekim tarihlerinde de fotoğraf çekim gezileri ve uygulamalar gerçekleştirildi.

14 Ekim Cumartesi günü Lapta güzergahında gerçekleştirilen programda, ilk olarak Sanatçı ve Öğretim Görevlisi Hikmet Uluçam’ın kaktüs ağırlıklı bahçesinde  birçok farklı çiçek fotoğraflandı. Green Heights Park ve Babil bahçelerinde de makro fotoğrafçılık kapsamına giren birçok bitki, çiçek, helikopter olarak da bilinen yusufçuk böcekleri ile kurbağalar da fotoğraflandıktan sonra, dönüş güzergahında Girne Yat Limanı’nda mola verilmesinin ardından Lefkoşa’ya dönüldü.

Çekim gezisine 15 Ekim Pazar günü de devam eden FODER Üyeleri, sabah erken saatlerinde Lefkoşa’dan hareketle ilk olarak kelebeklerin sıkça görüldüğü Balıkesir’e uğradı. Ülkemizin değerli fotoğraf sanatçılarından,  özellikle “makro fotoğrafçılık” alanında güzel çalışmalara imza atan Hasan Bağlar, Başar Taşlı ve Süleyman Kaplan da  Balıkesir’de FODER Üyeleri ile buluşarak, kelebek, örümcek ve diğer küçük canlıların fotoğraflanmasına katkı koydular. Daha sonra Alevkayası bölgesinde çekimlere devam edilerek, piknik de yapıldı .

Makro fotoğrafçılık eğitim programı dahilinde, 16-17 Ekim tarihleri arasında ise,  Dernek binasında hafta sonu çekilen  fotoğrafların değerlendirilmesi ve düzenlenmesi çalışmaları yer aldı.

 

 

Bu haber toplam 2475 defa okunmuştur
Etiketler : ,