1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. FODER’den ‘Mimari yansımalar’ fotoğraf sergisi
FODER’den ‘Mimari yansımalar’ fotoğraf sergisi

FODER’den ‘Mimari yansımalar’ fotoğraf sergisi

FODER, bu kez Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlediği ‘Mimari Yansımalar (Architectural Reflection)’ sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

A+A-

Mustafa Erkan

 

Fotoğraf alanında çalışmalarını aralıksız sürdüren Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER), bu kez Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlediği ‘Mimari Yansımalar (Architectural Reflection)’ sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

FODER’in 34 üyesinin modern ve geleneksel mimarinin örneklerini yansıtan 129 fotoğraf çalışması, Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluştu. Halkın izlenimine açık olan sergi İngiltere’den Azerbaycan’a, İskoçya’dan Avusturya’ya, Endonezya’dan Küba’ya, Bosna Hersek’ten İtalya’ya ve ülkemizde çekilen fotoğraflardan oluştu.

f1-041.jpg

MODERNİZM VE GELENEK

FODER adına açıklama yapan Mehmet Gökyiğit, sergiyle ilgili şunları söyledi; “Kültür Dairesi katkılarıyla 1-4 Kasım 2018 tarihleri arasında Mehmet Yasa eğitmenliğinde eğitimimizi tamamlamızın ardından, her geçen gün tempomuzu artırarak sergi hazırlıklarımıza başladık. Yapılan çalışmalarla huzurlarınızda olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Günümüzde modern binalar kentlerde hızla çoğalırken kültür mirasımız olan tarihi yapılar giderek azalmaktadır. Mimari fotoğrafçılar, bir yandan modern mimarinin sunduğu estetikten beslenirken bir yandan da geleneksel mimariyi belgeleyerek geçmişi geleceğe taşır. FODER üyelerinin titiz çalışması sonucu ortaya çıkan bu sergide, modern ve geleneksel mimarinin güzel örneklerinin fotoğrafa yansımalarının bizleri keyifli bir yolculuğa çıkaracağına inanıyorum.”

f2-033.jpg

Bu haber toplam 2029 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Adres Kıbrıs 412 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 412 Sayısı ISSN 2672-7560