1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. FODER uluslararası başarılarına yenisini ekledi
FODER uluslararası başarılarına yenisini ekledi

FODER uluslararası başarılarına yenisini ekledi

FODER, Uluslararası DOGAY 2017 Doğada Görüntü Avcılığı Fotoğraf Yarışmasında toplam 5 Ödül ve 22 Sergileme ile güzel bir başarıya daha imza attı

A+A-

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği FODER, 17-20 Mayıs tarihleri arasında Akçakoca’da düzenlenen GPU ve TFSF patronajlı Uluslararası DOGAY 2017 Doğada Görüntü Avcılığı Fotoğraf Yarışmasında toplam 5 Ödül ve 22 Sergileme ile güzel bir başarıya daha imza attı. Mavi ile yeşilin buluştuğu plajları, balıkçılığı, Karadeniz iklim ve bitki örtüsü çeşitliliği, Fakıllı Mağarası, Aktaş, Tahirli, Sarıyayla Şelaleleri, Kurugöl Kanyonu, Cumayanı anıt çınar ağaçları, Melen Çayı, zamana meydan okuyan tarihi evleri, camileri ve Cenevizlilerden kalma kalesi ile eşsiz güzellikteki Akçakoca bu yıl DOGAY’a ev sahipliği yaparken, yarışmaya , Filistin, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Ürdün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cezayir,İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri’nden fotoğrafçılar katıldı.

Türkiye’nin özgün ve kapsamlı fotoğraf etkinliği 21. Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması "DOGAY" 2017” ,  Akçakoca Kaymakamlığı ve Akçakoca Belediyesi’nin desteği ile 5 farklı kategoride gerçekleştirildi ve FODER, geçen yılki başarısını tekrarlayarak yüzlerce  fotoğrafçının yer aldığı yarışmada üstün bir performans sergiledi.

Manzara kategorisinde Mehmet Gökyiğit “Birincilik”, Tevfik Ulual “İkincilik”, Ramadan Gümüşok “Mansiyon” ; Makro doğa kategorisinde Fergün Ulual “Üçüncülük” ; Genel doğa kategorisinde Gökhan Gökyiğit “Üçüncülük” Ödülü kazanırken, Ayla Atay, Kemal Atay, Burçin Özkuş, Ergün Emiroğulları, Fergün Ulual, Gökhan Gökyiğit, Gülnur Tokay, Hüseyin Kocaismail, Mehmet Gökyiğit, Ramadan Gümüşok ve Sunalp Çelebi de farklı kategorilerde sergileme aldılar.

30 Mayıs – 3 Haziran 2017 tarihleri arasında da bu yılki ikinci Dernek sergisinin açılışını gerçekleştirecek olan FODER, sanatseverlerin karşısında farklı bir tema ile yer almanın gururunu yaşayacak. 30 Mayıs 2017 Salı akşamı Atatürk Kültür Merkezi Büyük Sergi Salonunda saat 19:00da gerçekleştirilecek açılışın teması,  “Sokakta – On the Street” olarak belirlendi ve sergide 49 FODER Üyesinin 132 fotoğrafı yer alacak.

Bu haber toplam 2924 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,