1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. FODER, "Doğa Yarışması"ndan ödülle döndü
FODER, Doğa Yarışmasından ödülle döndü

FODER, "Doğa Yarışması"ndan ödülle döndü

FODER, Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği’nin (DASK) katkıları ile Tokat’ın Niksar ilçesinde düzenlenen “Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması”na katıldı.

A+A-

FODER, Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği’nin (DASK) katkıları ile Tokat’ın Niksar ilçesinde düzenlenen “Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması”na katıldı.


Tokat Valiliği himayelerinde, Niksar Kaymakamlığı ve Niksar Belediyesi desteğiyle yerli ve yabancı fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleşen yarışmaya, bu yıl, Türkiye, İngiltere, İtalya, Hollanda, Yunanistan, Çin, Finlandiya, Filistin, Lübnan, Kıbrıs, Moğolistan, Ürdün, KKTC ve İran’dan fotoğrafçılar katıldı.
FODER’den yapılan açıklamaya göre, yarışma süresince sosyal etkinlikler düzenlendi. Çamiçi Yaylası Niksar Kamping’de, Kamp ve Karavan Derneği üyeleri ve tüm katılımcılarla birlikte ülkelerden gelen yabancı fotoğraf dernekleri kendi ülkelerinin fotoğraf gösterimlerini yaptı.
16 Mayıs'ta başlayan yarışmaya, 330 kişinin iki gün süren çekimlerinin ardından, bir gün süren jüri değerlendirmesinde fotoğraf seçimi yapıldı.
Reha Bilir, Tuğrul Çakar, Necmettin Külahçı, İlker Şahin (Türkiye), Leena-Maija Lindqvist (Finlandiya), Marcello Materassi(İtalya), Jargalsaikhan Batdorj (Moğolistan) tarafından oluşan Seçici Kurulun değerlendirmelerinin ardından, 18 Mayıs akşamı gerçekleşen törende beş kategoride toplamda 20 ödül kupası ve 30 mansiyon dağıtılırken, 200 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu.
Organizasyonda ilk kez bu yıl uluslararası patronaj olarak United Photographers International (UPI) adına altın, gümüş, bronz madalya ve 30 mansiyon dağıtıldı. Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP -Auspices) himayesinde birincilere anı madalyası verildi.
Dünyada endsütrinin başladığı ilk kent olarak anılan Niksar'ın, Pontus Krallığı'ndan günümüze uzanan kalesi, Roma,  Danışmendliler, İlhanlı, Selçuklu, Osmanlı Dönem eserleri, Anadolu'da tıp eğitimini veren ilk medrese, Yağıbasan (1157), Ayvaz Maden Suyu, taş binaları, konakları, yaylaları, Aşgana (Niksar Mutfağı), Erzurumlu Emrah ve Cahit Külebi'nin izleri benzeri sayısız zenginliği yaklaşık 4.000 kareyle belgelendi.
“FODER, son 3 yıldan beri düzenli olarak DASK-DOGAY etkinliklerine katılmakta ve bu yıl aldığı ödül ve sergilemelerle de hem dernek, hem de ülkemizin tanıtım görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir” denilen açıklamada, bu yıl 5 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, Makro-Doğa dalında Neray Oykan Birincilik ödülü sahibi olurken, 5 UPI Mansiyon ödülünü de, FODER üyelerinin kazandığı ifade edildi.
Açıklamaya göre, kazanılan ödül ve sergilemeler şöyle;
“Makro – Doğa kategorisi Birincilik ödülü: Neray Oykan, Makro – Doğa kategorisi UPI Mansiyon: Neray Oykan, Yerel Yaşam kategorisi UPI Mansiyon: Mehmet Gökyiğit, Tarih kategorisi UPI Mansiyon: Mehmet Gökyiğit, Tarih kategorisi UPI Mansiyon: Sunalp Çelebi, Manzara kategorisi UPI Mansiyon: Neray Oykan, Makro –Doğa: Neray Oykan (2), Mehmet Gökyiğit, Manzara: Gülnur Tokay, Ayşe Gökyiğit, Sunalp Çelebi, Yerel Yaşam: Neray Oykan, Hatice Aydın, Tarih: Ergün Emiroğulları, Genel Doğa: Mehmet Gökyiğit, Neray Oykan, Hatice Aydın, Ergün Emiroğulları (2)”

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Bu haber toplam 1696 defa okunmuştur