1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Fethiye Neden Tatil İçin İdeal Bir Yer?
Fethiye Neden Tatil İçin İdeal Bir Yer?

Fethiye Neden Tatil İçin İdeal Bir Yer?

Deniz, kum ve güneş dendiğinde ülkemizde ilk akla gelen tatil bölgelerinden biri de Fethiye oluyor.

A+A-

YENIDUZEN ADVERTORIAL

Deniz, kum ve güneş dendiğinde ülkemizde ilk akla gelen tatil bölgelerinden biri de Fethiye oluyor. Fethiye’de bir defa tatil yapanların bir daha bu bölgeden kolay kolay vazgeçemediğini belirtmeliyiz. Haliyle her geçen yıl Fethiye müdavimlerinin sayısı hızla artmaya devam ediyor. Muğla’nın bu eşsiz beldesinde tatil yapmak için nedenlere ihtiyaç duyuyorsanız sizler için hazırladığımız bu listeye hemen göz atmaya başlayın.

12 Adalar Tekne Turu Yapın!

Fethiye’yi eşsiz kılan temel unsurlardan biri tekne turlarıdır. Özellikle 12 Adalar tekne turu ile tatil keyfinizi ikiye katlamanız mümkün olacaktır. Bu bölgeye giden yerli ve yabancı turistlerin ilk katıldıkları aktivitelerden biri olan tekne turuyla Fethiye’nin en güzel koylarını gezmek ve bu koylarda denize girmek mümkün oluyor. Tekne turu kapsamında karadan ulaşım sağlanamayan Yassıca Ada, Kızıl Ada ve Tavşan Adası gibi ender güzellikteki adaları da görme şansınız oluyor.

Aynı zamanda plajlardan ziyade daha derin sularda yüzmek isteyenlerin de seçimini bu turlardan yana yaptığını belirtelim. Turlar günübirlik düzenleniyor ve öğle yemeği de tur kapsamında misafirlere sunuluyor. Tekne turlarının büyük bir ilgi görmesi nedeniyle sıklıkla düzenlendiğini de ekleyelim. Ancak katılım göstermeden önce mutlaka hangi adalara uğrandığı gibi konularda bilgi almalısınız.

 

Ölüdeniz

Ülkemizin en güzel doğal alanlarından biri olan Ölüdeniz, başlı başına Fethiye’de tatil yapmak için yeterli bir nedendir. Ölüdeniz kumsalının ne kadar güzel olduğu 2006 yılında da tescillendi. Tertemiz bir plaja ve denize sahip olan Ölüdeniz’de hayatınızın en güzel tatilini yapabileceğinizi belirtelim. Yabancı turistlerin de müdavimi olduğu Ölüdeniz, Fethiye’nin en çekici bölgelerinden biridir. Bol bol yüzmek ve güneşlenmek isteyenler için harika bir seçenek olduğunu da eklemek gerekir.

 

Kabak Koyu

Kabak Koyu genellikle daha sakin ve huzurlu bir tatil dönemi geçirmek isteyenlerin seçimi oluyor. Doğa ile baş başa zaman geçirmek istediğinizde rotanızı hemen Kabak Koyu yönüne çevirebilirsiniz. Fethiye merkeze sadece 8 km uzaklıkta bulunan bu koy, denize rahatlıkla girebileceğiniz sakin yerler arasında bulunuyor. Bu arada trekking yapmak isteyenlerin kabak Koyu’na Faralya Köyü’nden yürüyerek de ulaşım sağlayabileceğini belirtelim. Köy minibüsleri de bu koya daha kısa zamanda ulaşmanızı sağlayabilir.

 

Kelebekler Vadisi

Daha önce bu adı duymamış olmanız imkânsız. Sit alanı ilan edilen bu muhteşem bölge, şimdiye dek gördüğünüz en güzel manzaraya sahip olabilir. Gün içerisinde denizde yüzerek ve güneşlenerek zaman geçirenler gün batımı saatlerinde Kelebekler Vadisi manzarasını seyre dalıyor. Bu arada Kelebekler Vadisi bölgesine hem kendi aracınızla hem minibüslerle hem de tekne turları ile kolayca ulaşılabileceğini de ekleyelim.

 

Likya Yolu

Artık Fethiye ile özdeşleşmiş yerlerden biri de Likya Yolu oluyor. Likya Antik Kenti kalıntıları bu yolda yürürken size eşlik ediyor ve kendinizi bambaşka bir dünyada hissetmenizi sağlıyor. Aynı zamanda birbirinden değerli doğal güzellikleri de görme şansını elde ediyorsunuz. Genellikle bu yolun kısa olduğu düşünülür oysa 555 km uzunluğa sahiptir. Fethiye’den başlayan Likya Yolu Antalya’ya kadar uzanır. Bu uzayıp giden rota kapsamında Kelebekler Vadisi, Patara Plajı, Demre, Tahtalı Dağı gibi önemli turistik yerler de bulunuyor.

 

Saklıkent Kanyonu

Bu kanyona Fethiye merkezden son derece kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Soğuk ve akıntılı bir suya sahip olan kanyonda yüzme keyfini yaşayabilirsiniz. Bu suların pek çok rahatsızlıkla mücadeleye destek verdiğine inanılıyor. Kanyonun 16 km uzunluğa sahip olduğunu ve kayalık bir bölge olduğunu da belirtelim. Kayaların uzunluğu ise yer yer 600 metreyi bulabiliyor. Adrenalin tutkunlarının sıklıkla gittiği Saklıkent Kanyonu rafting turlarına da ev sahipliği yapıyor. Muhteşem bir manzaraya sahip olduğunu belirtmeye gerek var mı?

 

Jeep Safari

Eğlenceli bir tatil yaşamak isteyenler için jeep safari etkinliği var. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin de tercih ettiği etkinlik kapsamında Tlos Antik Kenti ve Yaka Park gibi bölgeler gezilebiliyor. Aynı zamanda Saklıkent Kanyonu’nu da görme şansına sahip oluyorsunuz. Fethiye’de eğlenerek ve farklı deneyimler yaşayarak bir tatil yapmak isteyenler için safari etkinliğinin kaçırılmayacak bir fırsat olduğunun altını çizelim.

 

Kral Amyntas Kaya Mezarları

Kayaların Helenistik dönemde oyulması ile yapılan bu kaya mezarlar son derece ilginç görünüyor olmasıyla ön plana çıkıyor. Kent merkezine çok da uzak olmayan kaya mezarları daha yakından görmek için 100 basamak çıkmanız gerekiyor. Merdivenleri çıkarken harika manzaralar göreceğinizden emin olabilirsiniz. Likya döneminin sembolleri haline gelen Kral Amyntas Kaya Mezarları aynı zamanda çeşitli sütunlara da sahiptir. Bu sütunlar üzerinde bazı yazılar da bulunuyor.

 

Kayaköy

Fethiye’de tatil yapmak için bir diğer neden de Kayaköy’dür. Merkeze yalnızca 8 km mesafede yer alan bu köy, Likya döneminden çeşitli kalıntıları da barındırıyor. Oldukça eski bir yerleşim yeri olmasının izlerini her detayda görebilirsiniz. Çeşitli nedenlerle zamanında terk edilmiş bir köy olduğunun izlerini de net bir şekilde görmeniz mümkün oluyor.

 

Tekne Kiralama İmkânı!

Tekne ile gezmekten hoşlanıyorsanız Fethiye sizin için ideal bir seçim olabilir. Çünkü bu bölgede günlük ya da saatlik olarak tekne kiralama imkânınız bulunuyor. Kalabalık aileler ya da arkadaş grupları için gayet uygun bir eğlence fırsatı sunan tekne kiralama şansından kolayca faydalanabilirsiniz. Tekne limanı bölgesine ulaşmanız durumunda burada kiralık tekneleri inceleyebilir ve fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

 

Leziz Yemeklerle Tatil Keyfinizi Taçlandırın!

Tatil boyunca leziz ve sağlıklı yemeklerle beslenme fırsatı da Fethiye’de! Bölgenin kendine has lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Öncelikle deniz mahsullerinin sıklıkla tüketildiği bir tatil bölgesi olduğunu belirtelim. Zeytinyağlı ev yemekleri yiyebileceğiniz restoran sayısı da oldukça fazladır. Elbette Türk mutfağının en güzel yemeklerini de rahatlıkla bulabilirsiniz. Eğer Fethiye’de ne yenir sorusunun yanıtını merak ediyorsanız aşağıda yer alan listeye göz atın.

  • Zeytinyağlı enginar
  • Zeytinyağlı yaprak sarma
  • Zeytinyağlı fasulye
  • Lokma
  • Ölemeç Çorbası
  • Çiriş Otu Yemeği
  • Sarı Ot Kavurması
  • Bulgurlu Patlıcan
  • Et Kapama
  • Babadağ Keşkeği
  • Leğen Böreği
  • Bulgurlu Domates
  • Sılcan Otu Kavurması

 

Fethiye’de Nerede Kalınır?

Öncelikle bu bölgede çok sayıda otel bulunduğunu belirtelim. Ancak popüler bir tatil beldesi olması nedeniyle sezon ortasında oteller tam doluluk kapasitesine ulaşabiliyor. Bu nedenle olabildiğince erken dönemde yerinizi ayırtmanız önem taşıyor. Bunun için de önce Odamax internet sitesine tıklayarak Fethiye otelleri arasından seçim yapmalısınız. İndirimli olarak konaklayabileceğiniz ya da erken rezervasyon durumunda daha düşük fiyatlarla kalabileceğiniz otelleri bu sitede bulacaksınız.

Ön ödeme olmadan rezervasyon işlemlerinizi Odamax.com üzerinden yapabilirsiniz. Otelleri ne gibi özelliklere sahip olduğu konusunda daha detaylı inceleyebilir ve gecelik kişi başı konaklama ücreti bilgisini görebilirsiniz. Birkaç dakika zaman ayırmanız otel seçimi yapmanız ve rezervasyonunuzu tamamlamanız için yeterli olacaktır.

Fethiye ve benzeri popüler beldelerde otel ayarlamak için sadece Odamax gibi güvenilir platformları tercih etmeniz önemlidir. Konaklamak için ayırdığınız bütçeyi en verimli şekilde kullanmanız için de olabildiğince düşük fiyat sunan otellere yönelin. Bu otelleri bulmak için internette uzun süre araştırma yapmanız gerekmez. Odamax üzerinden en uygun fiyatlı Fethiye otellerine sadece tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur