1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Fehim Paşa Konağı” oyunu Mağusa’da sahnelendi
“Fehim Paşa Konağı” oyunu Mağusa’da sahnelendi

“Fehim Paşa Konağı” oyunu Mağusa’da sahnelendi

Padişah Abdülhamit saltanatının 33’üncü yılında geçen Fehim Paşa Konağı oyununda, halkın boğazını bir mengene gibi sıkan istibdat döneminin son yıllarında yaşanan bir aşk konu edildi. Oyunu, yazarlığa 1950’lerde başlayan ve ürettiği yirmi dolayındaki oyun

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun  “Fehim Paşa Konağı” oyununu 11 Mayıs Cumartesi akşamı Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

Padişah Abdülhamit saltanatının 33’üncü yılında geçen Fehim Paşa Konağı oyununda, halkın boğazını bir mengene gibi sıkan istibdat döneminin son yıllarında yaşanan bir aşk konu edildi. Oyunu, yazarlığa 1950’lerde başlayan ve ürettiği yirmi dolayındaki oyunla Türk tiyatrosuna yön veren isimlerden biri olan Turgut Özakman yazdı.
Döneminin en güçlü paşalarından biri olan Fehim Paşa, konağın haremini eğlendirmek için Yedibela Rasim’in oğlu Yusuf’u işe alır, ancak Yusuf paşanın kızına aşık olur. Bu gelişme, konakta her şeyin alt üst olmasına neden olurken, buhranlı geçen bir döneme, aynı derecede buhranlı bir aşk hikayesi de eklenir. İzleyenleri güldüren komedi oyunu toplumumuzun geçmişine ışık tutarak bugün adına kıssadan hisse de çıkarırken, güncel konularla ilgili serpiştirmeleri ve doğaçlama diyalogları izleyenleri eğlendirdi.
Oyunun sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Müfit Akacan’a çiçek takdim eden Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp yaptığı konuşmada, geçmişte kardeşlik ilişkileri kurdukları Antalya Büyükşehir Belediyesi ile kültürel değişim programı çerçevesinde bir adımın atıldığını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkürlerini iletti. Kayalp, kültürel değişimin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan da Prof Dr. Mustafa Akaydın’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında,  sanatın mabedi olduğunu söylediği Kültür ve Kongre Merkezi’nin etkinliklerin devamını getireceğini ve kardeş şehir ilişkilerini sürdüreceklerini belirtti. Kayacan, ekibin Kıbrıslı Türk üyesi Sencan Köymen’in oyunu izleyen anne babasını sahneye çağırarak çiçek takdim etti. (yd)

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur