1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fas'ta deprem: Can kaybı 1000'i aştı
Fas'ta deprem: Can kaybı 1000'i aştı

Fas'ta deprem: Can kaybı 1000'i aştı

Fas İçişleri Bakanlığı, 6,8 büyüklüğündeki depremin Fas'ın merkezini vurduğunu ve en az 1037 kişinin öldüğünü açıkladı. Bazıları ağır olmak üzere yüzlerce kişi de yaralandı.

A+A-

Fas İçişleri Bakanlığı, 6,8 büyüklüğündeki depremin Fas'ın merkezini vurduğunu ve en az 1037 kişinin öldüğünü açıkladı. Bazıları ağır olmak üzere yüzlerce kişi de yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin merkez üssünün Marakeş'in 71 km güney batısında Yüksek Atlas Dağları'nda, 18,5 km derinlikte olduğunu açıkladı.

Deprem yerel saatle 23:11'de meydana geldi. Depremden 19 dakika sonra 4,9 şiddetinde bir artçı şok meydana geldi.

Bakanlık, Marakeş'te ve güneyde depremden etkilenen bölgelerde ölümlerin olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Geçici bir rapora göre, deprem el-Hauz, Marakeş, Ouarzazat, Azilal, Chichaoua ve Taroudant bölgelerinde oldu" denildi.

Yüksek Atlas Dağları'nın yerleşime uzak bir bölgesinde meydana gelen depremin merkez üssünün nispeten sığ olduğu ve sarsıntıların yaklaşık 350 km uzaklıktaki başkent Rabat'ın yanı sıra Kazablanka ve Essaouira'da da hissedildiği bildirildi.

Komşu ülke Cezayir'de de deprem hissedildi, ancak yetkililer herhangi bir can kaybı ya da hasar olmadığını belirtti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Delhi'de bugün başlayan G20 zirvesinde yaptığı konuşmada uluslararası toplumun Fas'a yardım edeceğini söyledi.

DSÖ: Fas depremi 300 bin kişiyi etkiledi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Fas'ta dün meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin Marakeş ve çevresinde yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğunu ve 300 binden fazla kişiyi etkilediğini açıkladı.

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörlüğü, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Fas'taki deprem nedeniyle taziye dileklerini iletti ve destek mesajı verdi.

Trajik depremde Marakeş ve çevresinde yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve 300 binden fazla kişinin etkilendiği belirtilen paylaşımda, DSÖ ekiplerinin ülke genelinde ihtiyaç duyulan bölgelere hızlı şekilde sağlık hizmeti götürmeye hazır olduğu kaydedildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem nedeniyle yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerini ileterek, "Acil sağlık ihtiyaçlarına destek vermeye hazırız" ifadesini kullandı.

Fas'ta dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 820 kişi hayatını kaybetti, 672 kişi yaralandı.

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur
Etiketler : ,