1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Evi kumarhane yaptılar”
“Evi kumarhane yaptılar”

“Evi kumarhane yaptılar”

Girne Cürümleri Önleme Şubesi dün akşam 20:30 sıralarında Bellapais’da gerçekleştirdiği operasyon sonucu bir evde kumar oynandığını tespit etti.

A+A-

Girne Cürümleri Önleme Şubesi dün akşam 20:30 sıralarında Bellapais’da gerçekleştirdiği operasyon sonucu bir evde kumar oynandığını tespit etti.

11 kişinin para karşılığı ve parayı temsil eden fişlerle, krupiyer eşliğinde Teksas Holdem diye bilinen kumar oyununu oynadıkları sırada suçüstü yapıldığı kaydedildi. Tutuklanan 11 kişi bu sabah Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak ifade veren polis memuru Enver Kasap olayla ilgili bulguları aktardı.

Kasap 7 Mayıs  tarihinde saat 20.20'de K.T.nin Bellapais’deki evinde yapılan aramada bir masa etrafında K.T., Y. T., M.T., S.L., N. C. ve Y.D.’nin  para karşılığı ve parayı temsil eden fişler karşılığında Teksas Holdem diye bilinen kumar oyununu oynadıklarının tespit edildiğini söyledi.

Polis yapılan baskında suçüstü tutuklanan kumar oynayan zanlılar ile zanlılara kurpiyerlik yapan A.S. ve D.K. ayrıca ev içerisinde bulunan G. P., T.B. ve D.C.’nin tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi.

Polis zanlıların gönüllü ifade verdiklerini ayrıca evde tespit edilen birçok kumar fişi ve oyun kâğıdı ile kumar masalarının emare olarak alındığını söyledi.

Polis ayrıca kasada bulunan 8 bin TL ile 200 ABD dolarının da emare olarak zapt edildiğini mahkemeye aktardı.

Kasap zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep ederken zanlı K.T.’nin mart ayı içerisinde yine kumar oynamak ve oynatmak suçundan aleyhine dava getirildiğini de belirtti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanmasına emir verirken zanlı K.T.’nin 3 bin TL nakit teminat yatırmasına ek olarak haftada 1 gün ispati vücutta bulunmasına emir verdi. Kıdemli Yargıç diğer zanlıların ise 15 günde bir ispati vücutta bulunmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 3812 defa okunmuştur
Etiketler : ,