1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. EV ÇÖKTÜ, SON ANDA KURTULDULAR
EV ÇÖKTÜ, SON ANDA KURTULDULAR

EV ÇÖKTÜ, SON ANDA KURTULDULAR

Lefkoşa Çağlayan’da dün öğleden sonra iki katlı kerpiç ev çöktü…  Ev çöktüğü sırada içeride olan Barani ailesi son anda kurtuldu…

A+A-

Devrim DEMİR

Şiddetli yağışların etkisiyle bir süredir çökmeye yüz tuttuğu ifade edilen kerpiç ev, dün öğleden sonra saniyeler içinde toprak oldu.
Çağlayan bölgesinde Barani ailesinin kaldığı iki katlı ev, çöktü. Yıkılma anında evdeki sesleri duyarak önce çocuğunu ve eşini çığlıklarla dışarı çıkaran Dilek Barani, evin camlarını kırarak kendini sokağa zor attı.
Gözleri önünde yıkılan evlerini izleyen Barani ailesi büyük şok yaşadı.
Saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, kimse zarar görmezken yıkılan kerpiç ev, yanı başındaki eve de zarar verdi.
15 yıllık evi gözleri önünde çöken Dilek Barani ise gözyaşlarına hâkim olamadı.
Bir çocuğu hastanede yatan ve eve kıyafet almak için geldiği öğrenilen genç anne, evde bulunan diğer oğlunu ve eşini son anda ev yıkılmadan kurtardı.
Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

SANİYELER İÇİNDE YIKILDI… Çağlayan bölgesinde dün öğleden sonra iki katlı kerpiç ev saniyeler içinde yıkıldı. 4 kişilik aile, üstündekilerle kendilerini son anda evden attı. 15 senelik evi gözleri önünde yıkılan Dilek Barani, gözyaşlarına hâkim olamadı. 

İtfaiye ekipleri olay yerindeydi

Çağlayan bölgesinde yaşanan olayın hemen ardından, İtfaiye ekipleri ve polis olay yerine geldi. Yıkılma anında kimsenin herhangi bir zarar görmemesi sevindirirken, bölge halkı olay yerine koştu.

Daha önce yardım talebinde bulundular

Yıkılan evde 15 yıldır yaşamını sürdüren Dilek Barani, YENİDÜZEN’e konuştu. Son yağan yağmurlar nedeniyle evin birçok odasında nemlenmeler olduğunu maddi imkânsızlıklar nedeniyle Lefkoşa Türk Belediyesi ve Kaymakamlık’tan yardım talebinde bulunduklarını anlattı.

Barani, oğlunun da ev yağmur suları ile dolduğu için hasta olduğunu ve günlerdir hastanede kaldıklarını, eve kıyafet almak için geldiğini ve bu kötü olaya şahit olduğunu ifade etti.

“Oğlum ve eşim çığlığımı duyunca kaçtı”

Barani, “Eve kıyafet almak için geldim. Evde zaten içten içe duvarlar çok kötüydü. Evin içinde duvarlardan garip sesler duymaya başladım ve eşim ile oğlum benim çığlığımı duyarak evden çıktı. İyi ki bize bir şey olmadı, bende camları kırarak kendimi son anda sokağa attım” dedi.

“Ben bittim”

Olanlar karşısında şoka giren Barani, “Eşyalarımız, kıyafetlerimiz her şeyimizi kaybettik. Üstümüzdekilerle sokakta kaldık, ben bittim. Son yağmurlarda evimiz aşırı zarar görmüştü. Yardım talebinde bulunduğumuz yerlerden kimse bize dönüş yapmadı” dedi.  

 

y1-066.jpg

y2-060.jpg

y3-041.jpg

yeniduzen-satin-aliniz-20190204095036.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 5035 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler