1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Eski dostlar buluştu
Eski dostlar buluştu

Eski dostlar buluştu

Değirmenlik Belediyesi, 5 Haziran Çarşamba ve 7 Haziran 2013 Cuma günleri Salamis Bay Conti Resort Hotel’de, belediyeye bağlı 16 köyde ikamet eden yaşlılarımız ve onların refakatçilerinden oluşan yaklaşık 800 kişiye yemek verdi.

A+A-

Değirmenlik Belediyesi eski dostları buluşturdu

Değirmenlik Belediyesi’nin “Yaşlılara Hizmet Projesi” kapsamında hizmet verdiği, elleri öpülesi ve varlıkları hayatımızda büyük bir önem arz eden yaşlılarımız için gerçekleştirdiği yemek çok güzel bir atmosferde geçti. Yemekte duygulan yaşlılar Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’dan hayır dualarını esirgemediler. Yaşlılar, “Ne para, ne mevki, ne de siyaset.. İşte bizim başkanımız” dediler. Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, yaşlılarımız için gerçekleşen bu özel günlerde yaptığı konuşmalarında yaşlılara verilmesi gereken değer üzerinde dururken, ellerini öptüğü yaşlılardan duyduğu ve aldığı hayır dualardan dolayı duygusal anlar da yaşadı. Osman Işısal, Meriç'te yapılmaya başlanacak olan “Gündüz Bakım Evi” projesine de değinerek, bu proje ile yaşlılarımızın hayata bağlanacaklarını ve sosyal yönden kendilerini geliştirebileceklerini kaydetti.  Işısal ayrıca, halkın eksik gördüğü konularla ilgili olarak Değirmenlik Belediyesi Halkla İlişkiler bölümünü arayabileceklerini ifade etti.
Yaklaşık 800 yaşlının katılımı sağlandı
Belediyenin 5 Haziran Çarşamba ve 7 Haziran 2013 Cuma günleri Salamis Bay Conti Resort Hotel’de, saat 12:30’da yaptığı etkinliğe Yiğitler, Erdemli, Kırıkkale, Dilekkaya, Gaziköy, Meriç, Balıkesir, Düzova, Değirmenlik, Beyköy, Minareliköy, Demirhan, Cihangir, Kalavaç, Çukurova ve Yeniceköy’den yaşlı refakatçileri ile birlikte yaklaşık 800 kişi katıldı. Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterisi sunduğu yemekte yaşlılarımız, Mustafa Gürsoy’un müzikleriyle eğlenerek dans da ettiler. Değirmenlik Belediyesi Halkla İlişkiler personellerinden Huriye Öztümen’in sunumunu yaptığı yemekte ilk konuşmayı Sağlık Şubesi Yaşlılara Hizmet Projesi Sorumlusu Laden Serinsu Konuşur yaptı. Konuşur, Değirmenlik Belediyesi’nin iki yılı aşkın bir süredir Yaşlılara Hizmet Projesi kapsamında Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı 16 köyde bulunan 65 yaş üzeri ortalama 1200 kişiye hizmet verdiğini söylerken, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yemekle de yaşlıları mutlu etmeyi amaçladıklarını kaydetti.
1200 kişiye hizmet
Laden Serinsu Konuşur ise, konuşmasında şunları kaydetti: “Ülkemizde doğum oranlarının düşmesi ve erken ölümlerin önlenmesi gibi neden¬lerle yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Ülkemiz nüfusunun %9,96’sını yaşlı bireyler oluşturmaktadır. Bölgemiz 65 yaş üzeri nüfusun toplam nüfusa oranı ise %11,6 olarak belirlenmiştir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yaşlanan toplumumuzun ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve daha etkili hizmet verebilmek için yürüttüğümüz faaliyetlere her geçen gün bir yenisini eklemekteyiz.  Belediyemiz iki yılı aşkın bir süredir Yaşlılara Hizmet Projesi kapsamında bölgemizde bulunan 65 yaş üzeri ortalama 1200 kişiye hizmet vermektedir.
Yaşlılarımıza verilen hizmetler arasında tansiyon, şeker ve kolesterol ölçümleri, enjeksiyon ve diğer hemşirelik hizmetlerinin yanında yaşlılar gününde bölgemizdeki yaşlılarımızın yemeğe götürülmesi, anneler ve babalar gününde hediyeler dağıtılması, yardıma muhtaç yaşlılarımıza yardım paketlerinin verilmesi gibi hizmetler bulunmaktadır. Yaşlılara Hizmet Projesi kapsamında bir hemşire, iki hemşire yardımcısı ve bir şoför olmak üzere dört personel görev yapmaktadır” YD

Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur