1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'İşçilere işe gitme deniyor ama herhangi bir destek yok…'
'İşçilere işe gitme deniyor ama herhangi bir destek yok…'

'İşçilere işe gitme deniyor ama herhangi bir destek yok…'

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Elbette önce sağlık” dedi, aramızdan birileri kamu sağlığı için çoluğunun çocuğunun rızkından feragat etmek zorunda bırakıldığına işaret etti.

A+A-

 

Kararların sektörlerle ve ilgililerin temsilcileriyle görüşmeden alındığına ve hiçbir hazırlık yapmalarına olanak tanınmadan hemen uygulandığına işaret eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Elbette önce sağlık” dedi, aramızdan birileri kamu sağlığı için çoluğunun çocuğunun rızkından feragat etmek zorunda bırakıldığına işaret etti.

Erhürman, Hükümet’in ‘başarı’ dediğinin bedelini birilerinin ödediğine vurgu yaptı.

Açıklama şöyle:

 “Elbette önce sağlık. Eldeki veriler kamu sağlığı için birtakım sınırlamalar getirilmesini zorunlu kılıyorsa bu kararlar verilecek. Ama sonuç şu: Aramızdan birileri kamu sağlığı için çoluğunun çocuğunun rızkından feragat etmek zorunda bırakılıyor. Bu durumda kamunun da toplam gelirlerinden ayrılacak payla onlara destek olması gerekiyor.

Oysa %11'lik prim desteği, 1500 TL'ler ve 2000 TL'lerden bu insanların (bizim ulaşabildiğimiz verilere göre) toplam 255 milyon TL civarında alacağı var. Güneyde çalışan işçilere işe gitme deniyor ama herhangi bir destek yok. Kararlar her zamanki gibi sektörlerle ve ilgililerin temsilcileriyle görüşmeden alınıyor ve hiçbir hazırlık yapmalarına olanak tanınmadan hemen uygulanıyor. Dahası, yine hep olduğu gibi kararlar durmadan değişiyor. Sonuçta güven sağlanamıyor.

Biz kriz yönetimi böyle olmaz dedikçe birileri sürekli "başarılarından" söz ediyor. Unutmayın ki sizin kendi "başarınız" diye tanımladıklarınızın bedelini bu insanlar ödüyor!!!”

Bu haber toplam 2306 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler