1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ENGELLİ uyumlu olmak mecburi
ENGELLİ uyumlu olmak mecburi

ENGELLİ uyumlu olmak mecburi

Kamusal ve kurumsal alanlarda yapılacak olan inşaatlarda engelliler için düzenlemelerin yapılması mecburi hale geldi.

A+A-

Engelli vatandaşlara kolaylık sağlamak için yollar ve binalar tüzüğünde değişiklik yapıldı. Şimdi gözler uygulama ve denetimde.
Buna göre Turizm Bakanlığı’nın Fasıl 96 yollar ve binalar yasası altında olan yollar ve binalar değişiklik tüzüğünde yapılan çalışma yürürlüğe girdi.
Tüzüğe göre kamusal ve kurumsal alanlarda yapılacak olan inşalarda engelliler için düzenlemelerin yapılması mecburi hale geldi.
Söz konusu tüzükteki değişikliğin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Turizm Bakanı Ataoğlu, tüm kamusal alanlarda bu tüzük değişikliği ile engellerin kalkmasını hedeflediklerini vurguladı…
Tüzük değişikliği yaparken 4 ana başlığın esas olarak alındığını belirten Ataoğlu, bunları; dış mekan erişim standartları, iç mekan erişim standartları, engellilerde yangın emniyetleri ve işaretleme ile tabelalar olarak sıraladı..
Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan ise yapılan çalışma ile mevcut engelli standartlarının yasallaştırıldığını söyledi…
Kıbrıs Türk Mühendis Mimar Odaları birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu da engellilerin hayatını kolaylaştırmak için daha önce de bir çok çalışma yaptıklarını ifade etti…
Birliğin yangın yönetmeliğini hazırlamaya çalıştığını belirten Hüdaoğlu, bununla ilgili de koordinasyonu talep ettiklerini ifade etti.
Projenin hazırlandığı dönem Kıbrıs Türk mimarlar Odası başkanlığını yapan Azmi Öğe de çalışmalarını anlattı…
Bunun bir başlangıç olduğunu söyleyen Öğe, önemli adımlar atıldığını ama esas olanın bunların hayata yansıması olduğunu kaydetti.
Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk de projenin hayat bulmasının ülke adına çok sevindirici olduğunu söyledi.
Yücetürk, engellilerin sorunlarının çözüm için yetkililerden daha çok katkı beklediklerini belirtti…

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur
Etiketler :