1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Engeller kalksın artık!
Engeller kalksın artık!

Engeller kalksın artık!

Lefkoşa Kaymakamlığı’na Ortopedik Özürlüler Derneği yöneticilerinden Günay Kibrit’in atanacağının öğrenilmesiyle gözler Lefkoşa Kaymakamlık binasına çevrildi. Kibrit’in görev yapacağı binada engelli girişi bulunmuyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Kaymakamlığı’na Ortopedik Özürlüler Derneği yöneticilerinden Günay Kibrit’in atanacağının öğrenilmesiyle gözler Lefkoşa Kaymakamlık binasına çevrildi. Engelli olan Kibrit’in görev yapacağı binada engelli girişi bulunmuyor. Ülkede ortopedik engellilere gösterilen duyarlılığı da gösteren bu ilginç durum eleştirilere neden oluyor. İlk kez böyle bir makama engelli bir yöneticinin atanması kamu binalarındaki engelli girişi sorununu da gözler önüne sermiş oldu.

Öte yandan bazı ilçelere kaymakam olarak atanacak isimler de belli oldu. Mağusa Kaymakamlığı’na Şifa Çolakoğlu, Güzelyurt Kaymakamlığı’na Doğan Bağkur ve Lefkoşa Kaymakamlığı’na Günay Kibrit’in atanacağı belirtildi. Girne ve İskele ilçelerine atanacak isimler henüz kesinleşmedi.

Engelli rampası yok
Lefkoşa Kaymakamlığı yıllardır ‘engelli rampası’ndan yoksun. Çoğu kamu binasında olduğu gibi, engelli yurttaşların giriş- çıkışı için gerekli düzenleme Lefkoşa Kaymakamlığı’nda yok. Lefkoşa Kaymakamlığı’na atanması düşünülen Günay Kibrit ise ‘Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ yöneticilerinden. Atanması onaylandığı takdirde Günay Kibrit, KKTC'nin ilk engelli kaymakamı olacak. Ancak Günay Kibrit’in binaya giriş-çıkışlarında büyük sorun yaşanacağı benziyor. Çünkü apartmandan oluşan binanın üst katlarına çıkmak için rampa konulacak alan yok. Kibrit’in kaymakam olması durumunda odasının ya aşağı kata taşınması ya da farklı bir çözüm bulunması gerekecek.

Çözülmesi gereken bir engel
Ülkede ortopedik engellilere gösterilen duyarlılığı da gösteren bu ilginç durum eleştirilere neden oluyor. İlk kez böyle bir makama engelli bir yöneticinin atanması kamu binalarındaki engelli girişi sorununu da gözler önüne sermiş oldu.
Yıllardır kaymakamlıktaki işlerini yapmakta zorluk yaşayan ortopedik engelli vatandaşlar, Günay Kibrit’in göreve atanması halinde bu sorunlarının da çözüm bulması muhtemel olacak.

 

Bu haber toplam 2504 defa okunmuştur
Etiketler :