1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Enerjide çözüm arayışı
Enerjide çözüm arayışı

Enerjide çözüm arayışı

Enerjide 'alacak' sorunu konusunda ilk somut adım atıldı, belediyeler ve KIB-TEK yönetimi 'belediyelerin ödenmeyen elektrik borçlarıyla' ilgili bir araya geldi, sorunlar masaya yatırıldı, çözüm yolları arandı.

A+A-

Ayşe GÜLER
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı tarafından 18 Kasım’da hayata geçirilen ve elektrik tarifelerinde son kez idari bir kararla yeniden düzenlemeye gidilen projenin ardından, Belediyeler Birliği ile Kıb-Tek yönetimi geçtiğimiz gün bir araya geldi.
Tahsilatlar konusundaki sıkıntıların ele alındığı toplantıda, belediyelere ait borçlar masaya yatırıldı, çözüm yolları arandı.
Toplantıda, özellikle su kuyuları ve kanalizasyon giderlerine yönelik elektrik borçları sorun yarattı.
Belediyeler Birliği, Kıb-Tek’e olan elektrik borçlarıyla ilgili Başbakanlık başkanlığında gerçekleştirilecek, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın katılacağı bir toplantı talebinde bulundu. Talebe “olumlu” yanıt verilmesi bekleniyor.

Su sayaçları yerinde inceleniyor
Öte yandan bazı belediyelerin elektrik borçlarından dolayı Kıb-Tek’e itirazda bulunduğu öğrenildi.
Yapılan itirazlar üzerine Kıb-Tek çalışanlarının, belediyelere ait olan ya da olmayan sayaçlarını yerinde incelediği kaydedildi.
Başta Lefkoşa Türk Belediyesi Değirmenlik, Gönyeli, Paşaköy belediyelerinin elektrik borçlarını taksitlendirmeleri için başvuruda bulundukları belirtildi.
 

Okandan: Sorunlar masaya yatırıldı, çözüm noktaları konuşuldu
YENİDÜZEN’e konu ile ilgili konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Okandan, elektrik borçları ile ilgili olarak birkaç belediyenin kuruma başvurduğunu dile getirerek, bununla birlikte Belediyeler Birliği ile görüşme yaptıklarını söyledi.

Kayalp: Görüşme olumlu
Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, belediyelerin elektrik borçları ile ilgili olarak Kıb-Tek yöneticileri ile görüşme yapıldığını söyledi.

Özçınar:  1974’ten beridir ödenmiyor
Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ise Kıb-Tek yöneticileri ile yaptıkları görüşmede borçlarla ilgili sıkıntıların konuşulduğunu söyledi.

 

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur
Etiketler : , ,