1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. EMAA Sanat Otobüsü Dipkarpaz'a gidecek
EMAA Sanat Otobüsü Dipkarpaz'a gidecek

EMAA Sanat Otobüsü Dipkarpaz'a gidecek

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin (EMAA) Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ‘Herkes için Sanat’ Projesi kapsamında kırsal bölgeleri gezen Sanat Otobüsü, ilerleyen günlerde Dipkarpaz ve Lefkoşa’da sanat çalıştayları  gerçekleştirecek.

A+A-

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin (EMAA) Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ‘Herkes için Sanat’ Projesi kapsamında kırsal bölgeleri gezen Sanat Otobüsü, ilerleyen günlerde Dipkarpaz ve Lefkoşa’da sanat çalıştayları  gerçekleştirecek.

EMAA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgelerde yapılan etkinliklerde katılımcılar, kumaş boyama teknikleri, atık malzemelerden heykel oluşturma, renk algısı yönetimi, kısa film yapımı gibi teknik olarak birbirinden bağımsız ama özünde ifade özgürlüğünü canlı tutan aktiviteleri deneyimliyor.

Etkinlikler hakkında

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA)’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VI. Hibe Programı kapsamında finanse edilen, ‘Herkes için Sanat’ Projesi kapsamında kırsal bölgelerde yapılması planlanan sanat atölyelerine başladı. Geçtiğimiz haftalarda Lapta/Lapithos ve Lefke/Lefka’da üçer günlük eğitimler gerçekleştiren EMAA, ilerleyen günlerde Dipkarpaz/Rizokarpazo, ve Lefkoşa/Lefkosia’daki sanat çalıştaylarını  gerçekleştirilecektir.

Üç farklı yaş grubuna göre oluşturulan eğitim modelinde, okullarda öngörülen sanat eğitimi dışındaki malzemeler ve metodlar uygulanmakta, ve çağdaş yöntemler kullanılmaktadır.

Özgür bir ortamda, öngörülen kavramların yaş gruplarına göre ele alınması, eğlenceli ve iletişime açık yöntemlerle kollektif katılımın sağlandığı, çağdaş sanat malzeme ve tekniklerin uygulandığı çalışmalar kursiyerlerin çok yönlü gelişimini öngörüyor. Bireysel düşünme biçimini önemseyen eğitim planı, kalıplaşmış eksik öğrenim tekrarlarını iyileştirmeye yöneliktir.

Özenli bir başvuru sürecinden sonra seçilen eğitmenlerle, etkinliklerin odağı, sanatın yetenek odaklı değil de, herkesin hayatının içinde tutması gereken, bir ifade biçimi olmasını hatırlatıcıdır. Bu bağlamda, malzeme seçimi olarak, varsayılan “sanat pahalı bir hobidir” fikrinden uzak, gündelik hayatta kolaylıkla karşımıza çıkacak malzemelerle hayat boyu kullanabileceğimiz bilgilere odaklı uygulama programı esas alınmaktadır. Katılımcılar, kumaş boyama teknikleri, atık malzemelerden heykel oluşturma, renk algısı yönetimi, kısa film yapımı gibi teknik olarak birbirinden bağımsız ama özünde ifade özgürlüğünü canlı tutan birçok aktiviteyi deneyimleyebilecektir.

EMAA, Lapta/Lapithos, Dipkarpaz/Rizokarpazo ve Lefke/Lefka Belediyeleri ile geleceğe yönelik sürdürülebilir işbirlikleri yaratarak, sanata erişimi güçlendirmek amacıyla iyi niyet sözleşmesi de imzalayarak sanatı başkentin dışına taşırmayı planlıyor.

EMAA Sanat Otobüsü’nün bir sonraki durakları:

Dipkarpaz: 10-12 Ağustos, Karpaz Wooden Houses koruluğu

Lefkoşa: Yakın bir tarihte duyurusu yapılacak.

 

Detaylı bilgi için EMAA - Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin Facebook sayfasını veya Instagram hesabını takip edebilirsiniz. 

Instagram: https://www.instagram.com/emaa.cyp/

Facebook: https://www.facebook.com/emaa.cyp 

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur