1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Ekonomiye müdahale edilmezse BİTTİK'
Ekonomiye müdahale edilmezse  BİTTİK

'Ekonomiye müdahale edilmezse BİTTİK'

Girneli sanayiciler üretimdeki sıkıntıların kendilerini bitme noktasına getirdiğini söyledi. YENİDÜZEN’e konuşan Girne Sanayi Bölgesi sanayicileri ortak sorunu “ekonomideki belirsizlik” olarak gösterdi.

A+A-

Girneli sanayiciler üretimdeki sıkıntıların kendilerini bitme noktasına getirmesinden yakınıyor. Genelde bir “mutsuzluk” havasının hakim olduğu Girne Sanayi Bölgesi’nde, üreticilerin ortak sorunu ekonomideki belirsizlik olarak gösterildi. Gider ile gelir konusundaki dengesizliğin, üreticiye büyük ölçekte zarar verdiğini belirten üreticiler, devletten bu yönde yeterli desteğin gelmediğinden yakındı. Yapılan işlerin karşılığında üreticiler; çalışanlarını, vergi giderlerini ve telefon paralarını ancak karşılayabildiklerini dile getirdi. Öte yandan GSM operatörlerinin yüksek ücretler ile çalışmasından da yakınan sanayi üreticileri, düzen ve sistemin gereğine parmak bastı.

“Sanayi bölgesinde çöp sorunu hakim”
Bir diğer sorun olarak ise üreticiler, Sanayi Bölgesi’nde çöplerin düzenli toplanmamasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi. Belediye’nin düzenli olarak aidatları aldığını ifade eden sanayi üreticileri, alınan paranın karşılığının verilmediğinden şikayetçi oldu. Sanayi Bölgesi’nde genel bir düzensizliğin ve küçülmenin yaşandığına da dikkat çeken sanayi üreticileri, bu yönde de genişlemenin gerekliliğini ortaya koydu.

Tanju Konuralp’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur
Etiketler : ,