1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Eğitim alanında işbirliği
Eğitim alanında işbirliği

Eğitim alanında işbirliği

Uluslararası Final Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

A+A-

Gazi Üniversitesi ile Uluslararası Final Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Türkiye’nin en eski ve köklü üniversitelerinden biri olan 1926 yılında Atatürk tarafından kurulan Gazi Üniversitesi ile kültürel ve akademik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla protokol imzalandı. Özellikle eğitim alanında iddialı olan iki üniversitenin protokolle, başta eğitim alanında işbirliğini geliştirmesi öngörülüyor.

EĞİTİM FAKÜLTELERİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Ankara’da Gazi Üniversitesi Rektörlük Ofisi’nde gerçekleştirilen törenle hayata geçirilen protokole, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan imza koydu. İmzalanan protokolle, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından onay alan on üç bölümünün altısı eğitim alanında hizmet veren Uluslararası Final Üniversitesi, Öğretmen Eğitim Enstitüsü olarak kurulmuş ve ilerleyen yıllarda üniversite olarak hizmetlerini sürdürmüş Gazi Üniversitesi ile başta eğitim alanında işbirliği öngörülüyor.

İŞBİRLİĞİ ALANALARI

Uluslararası Final Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ayrıca, akademik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi ve iki üniversitenin öğretim görevlisi ve öğrencilerinin bu işbirliğininden maksimum faydayı elde etmesi amaçlanıyor. Söz konusu protokol, öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, karşılıklı kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi yanında araştrıma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, diğer bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinlikler düzenlenmesini içeriyor.

Bu haber toplam 2286 defa okunmuştur