1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Edip Akbayram’dan unutulmaz konser...
Edip Akbayram’dan unutulmaz konser...

Edip Akbayram’dan unutulmaz konser...

Girne Amfitiyatro’da sahne alan Edip Akbayram, birbirinden güzel eserlerini Girne halkı için seslendirdi.

A+A-

3. Girne Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Girne Belediyesi’nin davetlisi olarak ülkemize gelen Türkiye’nin ünlü sanatçısı Edip Akbayram, hayranlarına unutulmaz bir konser verdi.

Girne Amfitiyatro’da sahne alan Edip Akbayram, birbirinden güzel eserlerini Girne halkı için seslendirdi.
Konser öncesinde, basın mensuplarının karşısına çıkan sanatçı, Girne’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilk kez Girne ‘de olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını,daha önceki konserlerinde, hayranlarının kendisine koro olarak eşlik ettiklerini,bu gece aynı heyecanla onların karşısına çıkmak için sabırsızlandığını kaydetti.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gecede, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın yaptığı açılış konuşmasında, sanat ve kültür adına çok güzel işlere imza attıklarını, Girne’nin bir kültür ve sanat şehri olacağını söylemesinin üzerinden tam 3 sene geçtiğini ve bunu tüm sanatseverlerle başardıklarını bir kez daha kaydetti.
Edip Akbayram ilk olarak "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" adlı eseriyle hayranlarının karşısına çıktı. Sanatçı, hayranlarının eşliğinde aralarında '' Hasretinle Yandı Gönlüm '', ''Ben Ölürsem'', ''Metrisin Önü '' ,”Aldırma Gönül” gibi çok sayıda tanınmış şarkılarını seslendirirken, kendisi gibi muhteşem bir sese sahip kızı Türkü Akbayram, babasının vokalistliğini yaptı. 
Sesi kadar güzelliği ve sahnede duruşuyla herkesten beğeni toplayan Türkü Akbayram, konseri izlemeye gelen sanatseverlere 2 parçalık bir müzik ziyafeti sundu.
Şarkı aralarında seyircilerle güzel diyaloglar kuran Akbayram, son zamanlarda Türkiye’de yaşanan olaylarada seyirci kalmadığını belirterek, bir sanatçı olarak elinden geleni yaptığını, tüm  Gezi Parkı direnişçilerinin yanında olduğunu kaydetti.
Performansıyla dinleyenlerine unutamayacakları bir gece yaşatan sanatçı, yaklaşık iki buçuk saate yakın sahnede kalarak, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur